Autovisie
Autovisie Nieuws 10 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi gaat autonoom racen op schaal

Acht Audi Q5’s in schaal 1 op 8 gaan het over twee weken in Ingolstadt tegen elkaar opnemen. Ze worden niet op afstand bestuurd, maar moeten het parcours volledig autonoom afleggen.

Audi Autonomous Driving Cup 2016: piloted driving on a 1:8 scale

Autonoom racen

Het is alweer de tweede editie van de Audi Autonomous Driving Cup. In het evenement nemen acht teams van verschillende universiteiten het tegen elkaar op. Ze krijgen allemaal de beschikking over dezelfde Q5 met dezelfde software en sensoren. Vervolgens moeten de studenten een eigen algoritme schrijven die de data van de sensoren zo omzet dat de auto het parcours zo snel mogelijk kan rijden. Toch zijn er ook de nodige hindernissen die de auto’s moeten omzeilen en ook moeten ze zelfstandig parkeren, een bocht naar links nemen, terwijl er ook ander verkeer rijdt en een noodstop maken.

10.000 euro voor de winnaar

De studenten doen het niet alleen voor de ervaring. Audi looft 10.000 euro uit aan het winnende studententeam. De tweede plek levert 5.000 euro op en het team dat als derde eindigt gaat met 1.000 euro naar huis. Ieder jaar wordt de uitdaging moeilijker en moeten de auto’s meer zelfstandig kunnen. Er worden punten afgetrokken voor ongelukken, verloren tijd en voor minder precieze handelingen. Op de laatste dag kunnen de studenten bonuspunten verdienen door de auto één speciale zelfbedachte handeling te laten verrichten.

De competitie vindt plaats van 22 tot en met 24 maart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.