Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi breidt aanbod verder uit met RS Q3 en RS Q3 Sportback

Net nadat Audi z’n eerste sportief gelijnde SUV op de markt brengt, breidt het haar aanbod verder uit. De Duitse fabrikant brengt ons nu de Audi RS Q3 en RS Q3 Sportback. 

Audi RS Q3

Afgelopen maand presenteerde Audi de Q3 Sportback: een sportief gelijnde SUV die voor het grootste gedeelte overeenkomt met zijn ‘reguliere’ broertje. Tot de A-stijl zijn beide auto’s identiek, daarna krijgt de Sportback een aflopende daklijn. Ook de scherp uitgesneden vouwen in het plaatwerk maken de auto optisch lager en langer. Maar, het kan natuurlijk altijd sportiever. Audi presenteert nu namelijk de RS-versies van de Q3.

Monster

Beide wagens zijn wat techniek betreft identiek en hebben een vijfcilinder 2.5-liter turbomotor onder de kap, goed voor 400 pk en 480 Nm. In de nieuwe RS Q3 sprint je daarom binnen 4,5 seconden naar de 100 km/h en tik je maximaal 250 km/h aan. Met het optionele Performance-pakket haal je zelfs de 280 km/h. Aan de buitenkant heeft Audi daarom voor enkele uiterlijke wijzigingen ten opzichte van de normale Q3 gekozen. Die moeten aantonen ‘dat er onder de motorkap een monsterlijke vijfcilinder ligt’, aldus Audi.

Niet alleen de motor benadrukt het sportieve karakter van deze nieuwe Q3’s, ook het sportonderstel draagt daar aan bij. Die nieuwe RS Q3 ligt 10 millimeter dichter op het asfalt en beide modellen zijn verkrijgbaar met de RS sportophanging met variabele demperregeling. Standaard wordt de RS Q3 geleverd met 20 inch wielen, maar uiteraard horen ook 21 inch tot de mogelijkheden. Keramische remmen zijn eveneens een optie.

Zwart

Binnenin is het bekende MMI-touchscreen  afgewerkt in een hoogglans zwarte glaslook, de zwarte sportstoelen zijn eveneens standaard. Wie wil, kan de stiknaden in rood of blauw bestellen wanneer de eveneens standaard zwarte kleur niet spannend genoeg is. De nieuwe RS Q3 en RS Q3 Sportback zijn vanaf oktober te bestellen, prijzen maakt Audi in een later stadium bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.