Autovisie
Autovisie Nieuws 15 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin wil een nieuwe supercar

Er gingen geruchten dat Aston Martin met een supersportwagen zou komen, ontworpen door Formula 1-ingenieur Adrian Newey. Nou heeft die laatste er waarschijnlijk niets mee te maken, maar aan een nieuw topmodel wordt in Gaydon wel degelijk gewerkt.

“Waar rook is, is vuur”, zei Aston Martin-baas Andy Palmer tegen Auto Express. “Ik heb al meerdere keren gesproken over een supersportwagen als vlaggenschip en daar doen we momenteel diverse studies naar, ook designstudies. De speculatie over de betrokkenheid van Adrian Newey komt alleen niet van ons.”

“Zou ik het goed idee vinden om in samenwerking met Adrian Newey een straatauto te ontwerpen? Ja, hij is een man met uitstekende staat van dienst, maar er loopt op dit moment geen programma met hem. Nog niet.”

“De laatste supersporter van Aston Martin was de 760 pk sterke One-77”

Palmer voegde er aan toe dat het nog een tijd duurt voordat we iets te zien zullen krijgen van het supercarproject. “We hopen dat we tegen het einde van het jaar een beslissing kunnen nemen. We gaan niks overhaast doen.”

De Aston Martin DP-100 werd vorig jaar onthuld voor het computerspel Gran Turismo 6, maar ontwerper Marek Reichman heeft al opgemerkt dat we elementen van de virtuele auto gaan terugzien op toekomstige extreme Astons. De laatste supersporter van het merk was de 750 pk sterke One-77 uit 2009. De recentere Vulcan is alleen bedoeld voor circuitgebruik.

Aston Martin One-77

Aston Martin DP-100

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.