Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin werkt aan Speedster geïnspireerd op DBR1

De dakloze speedster maakt een comeback. Ferrari kwam eerder met de Monza SP1 en SP2 en nu komt ook Aston Martin met een dergelijk model: de Concept CC100. Hij zou geïnspireerd moeten zijn op de klassieke DBR1

Aston Martin DBR1 1959

In 1959 won de klassieke Aston Martin DBR1 speedster de 24 Uur van Le Mans. Een prestatie die het eren waard is. Het lijk erop dat Aston Martin iets dergelijks van plan is, want bronnen van Supercarblog vertellen hen dat er een gelimiteerde speedster van het merk onderweg is. Ze beweren zelfs dat de auto achter gesloten deuren al getoond is aan potentiële kopers en dat er maar 88 van op de markt komen. Autovisie heeft uit eigen bron dat Aston Martin de auto op dit moment Concept CC100 noemt.

Le Mans

Voor de rest is het natuurlijk een beetje speculeren, maar dat de auto een open top heeft is zeker. Vermoedelijk krijgt hij de klassieke achterwielaandrijving en de motor voorin. Wat voor motor het gaat zijn weet helaas nog niemand. Ook is het nog onduidelijk wanneer we de auto te zien krijgen. Gezien de DBR1 in 1959 Le Mans won, zou het logisch zijn om het dit jaar nog te doen. Dan zou er nog een ’60 jaar geleden’-vlag aan gehangen kunnen worden.

ferrari_monza_sp1_2_03ab00000b33084c

Het is grappig om te zien dat ze bij Aston Martin ook aan een open top speedster werken. Zeker nadat zowel Ferrari (SP1 en SP2) als McLaren met soortgelijke modellen kwamen. Of eigenlijk wachten we nog op het model van McLaren. Die fabrikant heeft al wel openlijk aangekondigd dat ze hiermee komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.