Autovisie
Autovisie Nieuws 6 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin toont opnieuw studiemodel Lagonda

Aston Martin arriveert begin maart op de Autosalon van Genève met een nieuw studiemodel. De wagen zal onder de merknaam Lagonda worden gepresenteerd en vormt de basis voor het toekomstige luxemerk van de Engelse autobouwer.

Lagonda-teaser

De auto is een SUV met een doelmatige naam. Hij heet All-Terrain Concept. De creatieve koppen hebben het overduidelijk laten afweten en konden geen sexy naam voor het studiemodel bedenken. Of de fabrikant dacht louter aan de kracht van de naam, want All-Terrain Concept behoeft geen verdere uitleg.

Teaser

Werd met het studiemodel van de luxe limousine Vision Concept op de 2018-editie van de Autosalon van Genève de terugkeer van Lagonda officieel aangekondigd, met de All-Terrain Concept toont het legendarische merk welke kant het in de toekomst met Lagonda opgaat. De eerste auto zal voortborduren op de All-Terrain Concept en wordt dus een SUV. Hoe de autobouwer een SUV ziet, houdt het merk nog even geheim. Het bedrijf stuurt louter een teaserfoto de wereld in. Op de Geneefse autoshow wordt meer duidelijk. aston_martin_lagonda_vision_concept_93

SUV’s en sportwagens

Ook de SUV is een elektrisch aangedreven auto, zoals de concept car op de Genève-beurs van 2018 dat ook was. Lagonda zal zich anders dan Aston Martin zelf richten op vier- tot vijfpersoons modellen, die allemaal worden aangedreven door een elektromotor. De producten van Lagonda zullen ook niet naast de sportwagens van Aston Martin het levenslicht zien. In Wales wordt momenteel een nieuwe fabriek neergezet, waar de Lagonda’s samen met de Aston Martin DBX de fabriekspoort verlaten. De Aston Martin-modellen Vantage, DB11 en DBS Superleggera blijven uit Gaydon komen.

 

De 2019-editie van de Autosalon van Genève duurt van 7 tot en met 17 maart.

aston martin st athan home of electrification

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.