Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 18 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin Rapide komt als EV

Aston Martin wil binnen twee jaar een elektrische variant van de Rapide op de markt brengen. Dat vertelt Aston Martin CEO Andy Palmer in een interview met Automotive News.

Tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance wilde Palmer graag praten. Hij liet weten dat de Britse sportwagenbouwer niet alleen een elektrische Rapide brengt, maar dat er ook een elektrische uitvoering van de DBX crossover voor het einde van dit decennium in de showrooms staat. Aston Martin overwoog al sinds april om met een elektrische Rapide te komen. Kennelijk is daar nu groen licht voor gegeven.

“De gemiddelde CO2-uitstoot van Aston Martin moet omlaag”

Waarom Aston Martin met elektrische versies komt is vrij simpel. De gemiddelde CO2-uitstoot van het merk moet omlaag. “Als we de V12-motoren willen blijven bouwen moet je actie ondernemen”, zegt Palmer.

De Rapide EV krijgt vierwielaandrijving, een vermogen van ongeveer 800 pk en een actieradius van 320 kilometer. Een prijskaartje kan Palmer nog niet geven. Het accupakket wordt geleverd door een gevestigde leverancier zoals LG of Samsung. Op jaarbasis hoopt Aston Martin er meer dan honderd van te verkopen. Componenten van de elektrische Rapide worden niet gedeeld met Mercedes-Benz dat vijf procent van de aandelen bezit en motoren voor de Britse sportwagenbouwer levert. Een testmule van de Rapide EV rijdt inmiddels al rond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.