Autovisie
Autovisie Nieuws 11 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin bouwt ‘Home of Electrification’ in St Athan

Aston Martin brengt de ontwikkelingen en productie rondom emissievrij rijden onder in een fonkelnieuw productiecentrum in St Athan, gelegen in Wales. In dit zogeheten ‘Home of Electrification’ gaat Aston Martin onder meer de elektrische Rapide produceren.

Home of Electrification

Aston Martin ziet zichzelf als een toekomstig leider in de ontwikkeling van emissievrije technologieën en ik ben verheugd om te melden dat St Athan ons ‘Home of Electrification’ wordt voor zowel Aston Martin- als Lagonda-merken”, aldus Andy Palmer, topman van Aston Martin.

aston martin st athan home of electrification

DBX

Zodra de constructie van deze nieuwe productiefaciliteit is afgerond, moet de locatie werk bieden aan ongeveer 750 nieuwe werknemers. Aston Martin bouwt er ook prototypes van de volledig elektrische crossover DBX.

RapidE

Veel interessanter is dat Aston Martin er alle 155 exemplaren van de elektrische sportlimousine genaamd RapidE gaat bouwen. Als basis voor deze Porsche Taycan-tegenhanger gebruikt Aston Martin de Rapide AMR. Aston Martin werkt voor de ontwikkeling van de elektrische RapidE samen met Williams Advanced Engineering. Vermoedelijk krijgt de Aston Martin RapidE vierwielaandrijving en een systeemvermogen van ongeveer 800 pk. Reken op een actieradius van dik 320 kilometer.

aston martin rapide 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.