Autovisie
Autovisie Nieuws 19 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Apple komt niet met eigen autonome auto’

Apple-adepten die hadden gehoopt in de toekomst met hun iPhone, iPad, iPod, iMac, Apple Watch en Steve Jobs-tatoeage in een autonome iCar te kunnen stappen, komen bedrogen uit. De elektronicagigant uit Cupertino heeft zijn Project Titan omgegooid.

apple

Althans, dat meldt Bloomberg op basis van bronnen binnen Apple. Volgens de nieuwsorganisatie heeft het elektronicabedrijf honderden software- en hardwarespecialisten overgeplaatst of ontslagen en Project Titan – zoals de ontwikkeling van de ‘iCar’ intern werd genoemd – een andere richting gegeven.

Eind volgend jaar

Apple gaat zich richten op zelfrijdende techniek die aan autoproducenten kan worden aangebouwen (en mogelijk toch nog leidt tot een eigen autonome vierwieler). Het team dat eraan werkt, heeft van de directie tot eind volgend jaar gekregen om de haalbaarheid van Project Titan aan te tonen.

Enorme winstmarges

Volgens Bloomberg zijn er bij Apple al langer twijfels. De electronicafabrikant is gewend aan enorme winsten en zou terugdeinzen voor de ‘lage’ marges die gebruikelijk zijn in de autoindustrie (zo’n tien procent).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.