Autovisie
Autovisie Nieuws 4 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple bevestigt eerste ongeluk met autonome auto

Apple bevestigt twee dingen: het bedrijf is hard aan het werk met het testen van autonome voertuigen op de openbare weg én de technologiegigant bevestigt dat er een eerste ongeluk heeft plaatsgevonden waarbij een zelfrijdend voertuig van Apple betrokken was.

5.000 werknemers

Apple is altijd erg gesloten over de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, maar door een recent ongeluk komt er nu de nodige informatie aan het licht. Zo werken er bij Apple naar verluidt op z’n minst 5.000 werknemers aan het project. Apple heeft verder vergunningen voor meer dan zestig testvoertuigen, zo meldt Automotive News.

Lexus

Apple test niet met eigen voertuigen, maar met modellen van andere fabrikanten. Een van de testauto’s is een Lexus RX 450h. Die auto raakte in ‘autonome modus’ betrokken bij een ongeluk tijdens het invoegen op de Lawrence-snelweg in Sunnyvale nabij het hoofdkantoor van Apple in Silicon Valley. De Lexus werd van achteren aangereden door een Nissan Leaf. Beide voertuigen liepen schade op, maar met de inzittenden was niets aan de hand. Een ernstig ongeluk was het dus niet. Veel interessanter is dat we nu meer weten over de omvang van het project van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.