Autovisie
Autovisie Nieuws 4 sep 2018

McLaren start F1 Certified-programma

McLaren Special Operations (MSO) heeft een bijzonder restauratieproject achter de rug. Achter de schermen waren ze 18 maanden druk met het opnieuw opbouwen van deze legendarische F1 GTR Longtail ’25R’ uit 1997, onder meer bekend van de 24 Uur van Le Mans. De auto is met een goede reden gerestaureerd.

F1 Certified-programma

De F1 GTR Longtail ’25R’ uit 1997 – de laatste F1 GTR die actief deelnam aan races – is met een goede reden gerestaureerd. De Britse fabrikant start namelijk een nieuwe service om de iconische McLaren F1 supercar met behoud van alle authentieke details te restaureren, genaamd het F1 Certified-programma.

McLaren F1 GTR '25R' KL1 foto - 6

Origineel exemplaar

“Het programma is ontwikkeld om de authenticiteit van zowel straat- als circuitversies van de Le Mans-winnende supercar te garanderen, zodat huidige en toekomstige eigenaren de zekerheid hebben van een origineel exemplaar”, aldus McLaren.

Certificate of Authenticity

De Britse sportautobouwer geeft een Certificate of Authenticity af, waaruit blijkt dat de originaliteit, servicehistorie, race- en/of kilometerhistorie en conditie gecontroleerd zijn. McLaren verwijst bovendien door middel van een referentie naar de gegevens uit de fabriek dat de auto de originele specificaties heeft en eventuele upgrades zijn uitgevoerd volgens de normen van McLaren. Eigenaren ontvangen naast het certificaat ook een persoonlijk boek met daarin de historie van hun auto.

106 McLarens F1

McLaren heeft tussen 1993 en 1998 106 McLarens F1 gebouwd, waarvan 64 straatauto’s en 28 GTR-raceversies. Al deze auto’s komen in aanmerking voor de certificering.

F1 GTR Longtail ’25R’

De F1 GTR Longtail ’25R’ uit 1997 was lange tijd onderdeel van een Japanse autocollectie en werd in 2016 verkocht aan de huidige eigenaar uit het Verenigd Koninkrijk. De collectie van de huidige eigenaar wordt beheerd door Kidston SA, opgericht door McLaren-eigenaar Simon Kidston, tevens internationaal mediair bij in- en verkoop van McLaren F1’s. Kidston SA vertrouwde de auto toe aan McLaren Special Operations in Woking, aangezien die ’25R’ na een intensieve racecarrière een flinke opknapbeurt kon gebruiken. Dat mondde uit in een volledige restauratie waarbij de auto werd teruggebracht in nieuwstaat, met gebruik van nieuwe, ‘old-stock’ GTR-onderdelen die al meer dan twintig jaar op voorraad lagen in de fabriek.

Louwman Exclusive

Nederlanders die interesse hebben in het F1 Certified-programma kunnen terecht bij Louwman Exclusive in Utrecht, importeur en dealer voor McLaren in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
McLaren start F1 Certified-programma
Sluiten