Autovisie
Autovisie Nieuws 10 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Alweer nieuw instapmodel Tesla Model S

De Tesla Model S is er (weer) met 60 kWh accupakket. Daarmee is het ook meteen de nieuwe instapper van de grote elektrische sedan. Het kleinere accupakket heeft ook gunstige gevolgen voor de prijs.

tesla_model_s_p90d_autovisie.nl

Zes mille minder

De Tesla Model S was er bij de lancering ook met een accupakket van 60 kWh. Later maakte het plaats voor een groter accupakket van 70 kWh, maar nu is het weer terug. Daarmee wordt ook de vanafprijs van de Model S lager. De auto moet niet langer minimaal 84.100 opbrengen, maar is er voortaan vanaf 78.000 euro. Daarmee is de Model S nog altijd fors duurder dan aan het begin van vorig jaar, toen je hem kocht voor 69.000 euro. De range is, zoals je kon verwachten, ook minder groot dan die van de 70 kWh variant. Je komt maximaal vierhonderd kilometer ver met de auto.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTITIES TESLA MODEL X

Opties

De nieuwe 60 kWh variant wordt – in tegenstelling tot zijn voorganger – ook aangeboden met vierwielaandrijving. Daarvoor rekent Tesla een meerprijs van 5.600 euro, waarmee het totaal op 83.600 euro uitkomt. Wil je toch een groter accupakket, maar is de stap naar de 103.900 euro kostende Model S met 90 kWh accupakket te groot, dan heeft het merk nu ook een tussenoplossing. Je kunt het accupakket namelijk voor een meerprijs van 9.500 euro laten vervangen door een accupakket van 75 kWh. Dit geeft de auto een range van maximaal 480 kilometer. Laat je het naderhand doen, vraagt Tesla een meerprijs van 10.100 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.