Autovisie
Autovisie Nieuws 27 feb 2018

Alpine laat in Genève twee ongelimiteerde A110’s zien

Nadat vorig jaar op de Autosalon van Genève Alpine debuteerde met de gelimiteerde uitgave A110 Première Edition, staat de Franse sportwagenbouwer op de 2018-editie van de Zwitserse autoshow met A110 Pure en Légende. Het zijn de ongelimiteerde versies van de compacte sportcoupé.

Alpine
Alpine

Van de Première Edition bouwde Alpine -zij het met de nodige tegenslagen- slechts 1.955 exemplaren. Met dat introductiemodel zette de Franse Renault-dochter zich weer op de kaart, nadat het enkele decennia daarvoor de bouw van sportwagens staakte. De nu aangekondigde Pure en Légende vormen het standaard leveringsprogramma van Alpine.

Alpine
Alpine

PURISTEN

Met de Pure richt Alpine zich op de sportwagenliefhebber. De fabrikant spreekt zelf van ‘puristen’, de liefhebbers van autorijden op een bochtige weg. De Légende daarentegen is bedoeld voor de automobilist die zijn sportcoupé graag meeneemt op een lange reis en graag comfortabel van A naar B rijdt. De uitvoering heeft bijvoorbeeld comfortstoelen, die in de Pure ontbreken.

Alpine
Alpine

AANDRIJFLIJN

Er is overigens geen verschil in aandrijflijn. In beide gevallen zorgt een viercilinder benzinemotor met turbo en een slagvolume van 1,8 liter voor de aandrijving. De achterste wielen krijgen maximaal 252 pk te verwerken.

Alpine
Alpine

KLEUREN

Tegelijk met de introductie van de Pure en Légende breidt Alpine de kleurenscala van de A11 uit. Nieuw zijn de tinten Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre.

PRIJZEN

De prijzen van de Alpine A110 Pure en Légende zijn nog niet bekend, maar zullen ongetwijfeld bij de onthulling op de Autosalon van Geneve bekend worden gemaakt. De Zwitserse autoshow duurt van 8 tot en met 18 maart.

 

Reageer op artikel:
Alpine laat in Genève twee ongelimiteerde A110’s zien
Sluiten