Autovisie
Autovisie Nieuws 27 feb 2018

GFG Style Sibylla: Moderne retrosedan met Giugiaro-styling

De GFG Style Sibylla is getekend door de legendarische Giorgetto Giugiaro. Hij haalde naar eigen zeggen zijn inspiratie uit de jaren zestig en zeventig, maar de Sibylla zelf zou wat ons betreft ook een concept car uit de 80s kunnen zijn.

GFG Style Sibylla

Onder de vijf meter lange carrosserie van de Sibylla ligt een niet nader gespecificeerde elektrische aandrijflijn met vier elektromotoren (één voor ieder wiel). Dat betekent onder meer dat in het interieur veel ruimte is voor de inzittenden.

Giorgetto en Fabrizio

De Sibylla is het tweede project van het nieuwe bedrijf GFG Style, waarin de letters GFG staan voor vader en zoon Giorgetto en Fabrizio Giugiaro. Het eerste project wat bekend werd is de elektrische supersportwagen die GFG Style tekende: de Techrules Ren RS.

Italdesign Giugiaro

 

Giorgetto richtte in 1968 het bedrijf Studi Italiani Realizzazione Prototipi op, wat uiteindelijk zou uitgroeien tot Italdesign Giugiaro. In 2010 werd het onderdeel van de Volkswagen Group. Vijf jaar later verkochten Giorgetto en Fabrizio hun resterende onderdelen.
Reageer op artikel:
GFG Style Sibylla: Moderne retrosedan met Giugiaro-styling
Sluiten