Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Alpine komt met A110 R in exclusieve Fernando Alonso-uitvoering

Alpine trok deze week het doek van een nieuw model: de A110 R. Het lichtgewicht racemonstertje krijgt nu al een speciale uitvoering vernoemd naar Fernando Alonso.

De speciale Alpine komt in beperkte oplage van 32 exemplaren. Onbekend is wat de kleine fransman in Nederland gaat kosten. In Frankrijk kost de ‘normale’ R 105.000 euro voor de Fernando Alonso-uitvoering betaal je 43 mille meer (!).

Alpine A110 R Fernando Alonso

Maar wat biedt die Fernando Alonso-uitvoering meer dan de normale Alpine A110 R? Vrij weinig. De Formule 1-coureur boog zich over de afstelling van het onderstel van de auto, de auto krijgt een exclusieve matblauwe lak – een tintje donkerder dan de introductiekleur – en draagt de handtekening van Alonso op de hoofdsteunen en onder het linker achterlicht.

Alpine A 110 R Fernando Alonso
(Afbeelding: Alpine)

Daarbij krijgt je – zoals zo vaak bij limited editions – een genummerde badge en staat er aan de binnenkant van de zonneklep “There is more than one path to the top of the mountain”, het motto van Fernando Alonso. Als kers op de te dure – maar wel smaakvolle – Franse Tarte Tatin, krijg je een replicahelm die wordt gesigneerd door de Formule 1-rijder.

Aandrijflijn blijft ongewijzigd

De 1,8-liter viercilinder van de Alpine A110 R met 300 pk en 340 Nm aan koppel blijft dus hetzelfde. Ook de nul-naar-honderd-tijd van 3,9 seconden (met Launch Control) en de topsnelheid van 285 kilometer per uur blijven onveranderd.

Wel is door de Fernando Alonso-afstelling van het onderstel de rijhoogte met 10 millimeter verlaagd. De 18 inch koolstofvezel wielen, grote Brembo-remmen en allerlei aerolipjes en luchtgeleiders vind je ook al op de R-uitvoering. Wil je echt waar voor je euro’s? Laat dan deze speciale uitvoering staan en kies voor de normale Alpine A110 R en ga zelf, eventueel met een expert, aan de slag om alles naar jouw circuitwensen af te stellen. Dat lukt vast voor minder dan 40 mille!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.