Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Alpina B4 Biturbo Edition 99: Mooi oranje is niet lelijk

Gelimiteerde edities brengen geld in het laatje, dat weet ook Alpina. Dus introduceert de tuner… pardon… autofabrikant uit Buchloe de B4 Biturbo Edition 99, die in een oplage van 99 stuks wordt gebouwd.

Alpina 3

Hij is er als Coupé en Cabrio, waarbij alleen die eerste ook met vierwielaandrijving te bestellen is. Alpina heeft aan de 3,0 liter twinturbo zes-in-lijn onder de motorkap gesleuteld en daar 12 pk meer uitgehaald. De Edition 99 is 452 pk en 680 Nm sterk. Als vierwielaandrijver doet hij de sprint naar 100 km/h in 3,9 seconden. De achterwielaangedreven variant heeft daar 4,2 seconden voor nodig en de Cabrio nog net 0,1 seconde meer. Alle Edition 99’s halen een topsnelheid van net boven de 300 km/h.

Heritage Design

Erg veel te kiezen qua kleur is er niet. Alpina levert de Edition 99 in Alpina Blue, Sapphire Black, Mineral White, Fire Orange of Grigio Medio. Daarbij is de auto ook in Heritage Design te bestellen, met een oranje onderzijde, een grijze bovenzijde en de woorden BMW Alpina op de flanken boven de voorwielen. Standaard staat de Edition 99 op de traditionele 20 inch Alpina-wielen en krijgt hij een aangepast sportonderstel. Voor klanten die dat willen, installeert Alpina een mechanisch sperdifferentieel op de achteras.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.