Autovisie
Autovisie Nieuws 17 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Alle racegames van de E3-beursvloer

Fanatieke gamers zitten sinds gisteren kwijlend achter de computer. In Los Angeles is de E3 (Electronic Entertainment Expo) begonnen en dat betekent een stortvloed aan nieuwe games en watertandend mooie trailers. Op racegebied zijn de absolute toppers Forza Motorsport 6 en Need for Speed.

Forza Motorsport 6 – Xbox One

https://www.youtube.com/watch?v=kzYhIz_A7rQ

Sorry PlayStation 4-bezitters, deze is niet voor jullie. Microsoft heeft de exclusieve rechten op de Forza Motorsport-serie en daarmee heeft de consolemaker een sterke troef in handen. Want waar de eens zo dominante Gran Turismo-reeks van Sony momentum verliest, daar loopt Forza op alle cilinders. Deel zes ligt op 16 september in de winkels en biedt gamers onder meer vierhonderdvijftig auto’s, zesentwintig locaties en multiplayer voor vierentwintig mensen tegelijk.

Need for Speed – PlayStation 4, Xbox One, PC

Voor realisme moet je niet bij Need for Speed zijn, maar wel voor eindeloze tuningmogelijkheden, zo blijkt uit de trailer. Daarbij laat de gameserie zijn straatraceroots niet los, dus zien we als voorproefje een zwaar gemodificeerde rijstraket illegaal door een donkere stad knallen, uiteraard achtervolgd door de politie op een gegeven moment. Need for Speed belooft een snufje GTA V toe te voegen aan zijn open wereld en introduceert vijf overlappende verhaallijnen.

The Crew: Wild Run – PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PC

Het tegenvallende The Crew (matige graphics, doodse speelwereld, snel vervelende gameplay) krijgt zijn eerste uitbreidingspakket. Wild Run voegt motorfietsen, monstertrucks, dragsters en driftkarren toe aan de mix en belooft het hele spel een grafische update te geven. De aanvulling op The Crew – een online racegame waarin spelers door een verkleinde weergave van de Verenigde Staten kunnen rijden – is te koop vanaf 17 november.

Trackmania Turbo – PlayStation 4, Xbox One, PC

De eerste Trackmania die ook naar de consoles komt. Het spel ondersteunt virtual reality, maar aangezien de tweehonderd banen in de game vol zitten met sprongen, loopings en ondersteboven lopende secties heb je voor die ervaring een sterke maag nodig. Het zoveelste deel in de Trackmania-reeks komt uit op 26 november en biedt uiteraard weer de mogelijkheid om zelf circuits te ontwerpen en te bouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.