Autovisie
Autovisie Nieuws 28 feb 2018

Alfa Romeo komt met ‘Turismo internazionale’ van de Giulia

Alfa Romeo breidt het leveringsprogramma van de Giulia verder uit. Nadat eerder al de Veloce verscheen, debuteert nu op basis van dat sportief georiënteerde model de Ti-versie.

De aanduiding Ti wordt al jaren door Alfa Romeo gebruikt. Het is de afkorting voor Turismo internazionale. Voor de Veloce Ti betekent de toevoeging een extra rijke uitrusting. Zo is de nieuweling aangekleed met zaken als een zwarte hemelbekleding, een met leder bekleed dashboard met carbon-inlegdelen en stoelen met leder en alcantara. Van de Quadrifoglio krijgt de Veloce Ti de zijskirts en de achterspoiler. Alfa Romeo zet de versie op 19 inch wielen in vijfspaaksdesign. Achter het schoeisel schuilen rode remklauwen. Ook de carrosserielak is rood. Alfa Romeo levert de Ti alleen in Racing Red.

 

lees ook: Alfa Romeo dit jaar nog niet winstgevend

280 pk

Net als de gewone Giulia Veloce beschikt de Ti-versie over de 280 pk sterke 2,0 liter viercilinder turbomotor. Het blok is gekoppeld aan een achttrapsautomaat, die de aandrijfkrachten richting alle vier de wielen stuurt.

Geneve

De Giulia Veloce Ti komt later dit jaar naar Nederland. Hij debuteert volgende week op de Autosalon van Genève. De Zwitserse beurs duurt van 8 tot en met 18 maart 2018.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.