Autovisie
Autovisie Nieuws 25 feb 2016

Alfa Romeo Giulietta gefacelift… schijnbaar

Het is bekend dat het geld bij Alfa Romeo niet tegen de plinten klotst, maar dat ze niet eens genoeg in kas hebben voor een fatsoenlijke facelift van de Giulietta wisten we echt niet. Want wat is er in vredesnaam veranderd aan Alfa’s hatchback? Zien jullie het?

Alfa Romeo Giulietta - Autovisie.nl

De ‘vernieuwde’ Giulietta krijgt van Alfa Romeo een heel licht gewijzigde voorbumper en grille en een typeaanduiding in een minder zwierig lettertype, die nu niet langer midden op de achterkant zit, maar rechts onder het achterlicht.

“De ‘vernieuwde’ Giulietta krijgt een typeaanduiding in een minder zwierig lettertype”

In het interieur monteert Alfa Romeo een verbeterd infotainmentsysteem en gebruikt het merk nieuwe materialen, die leverbaar zijn in nieuwe kleuren. En dat was het wel zo’n beetje op het gebied van de wijzigingen.

LEES OOK: ALLE NIEUWE ALFA ROMEO’S TOT EN MET 2020 

De Giulietta krijgt wel een nieuwe uitvoering. Deze Veloce is te herkennen aan zijn zwarte spiegelkappen, zijn nepdiffuser en zijn iets andere voorbumper. Hij wordt aangedreven door een 1,75 liter turbomotor met 240 pk en 300 Nm. Van 0 naar 100 km/h gaat in 6,0 seconden. De topsnelheid van de Veloce is 243 km/h.

De Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm (120 pk) en 2.0 JTDm (150 pk) komen in aanmerking voor 21 procent bijtelling. Vanaf begin april staat de opgefriste Giulietta bij de Alfa Romeo-dealers, voor een prijs vanaf 23.450 euro.

Zoek de verschillen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.