Autovisie
Autovisie Nieuws 4 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Alcraft GT heeft jou nodig… voor crowdfunding

Wat bezielt mensen toch om hun eigen autofabrikant te beginnen? Want voor iedere Pagani zijn er misschien wel vijftig Vencers. Hoe dan ook, de mannen en vrouwen van Alcraft Motor Company gaan het proberen. Met deze GT.

Want ja, de naam van de eerste Alcraft is in ieder geval weinig origineel. Zijn carrosserievorm is dat echter al wat meer, want er is voor een shooting brake gekozen. De Alcraft GT lijkt daardoor een beetje op de Ferrari GTC4Lusso en ook op de nieuwe Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake. Het model bestaat alleen nog als model en als computertekening, maar zou vanaf 2019 in productie moeten gaan. Onder de kap vinden we (uiteraard, zouden we bijna zeggen) geen verbrandingsmotor, maar een elektrische aandrijflijn met motoren op de voor- en achteras.

Crowdfunding

De Alcraft GT zou volgens zijn makers 600 pk sterk zijn, met een maximumkoppel van 1140 Nm. Van stilstand naar 100 km/h gaat in zo’n 3,5 seconden. Het batterijpakket van de 1700 kilogram wegende sportwagen zou genoeg capaciteit hebben voor een actieradius van 480 kilometer. Achterin de GT is genoeg ruimte voor 500 liter aan bagage. Kopers kunnen echter een tweede zitrij bestellen die het aantal liters in de kofferbak flink decimeert. Bestellen kan overigens nog niet, maar investeren wel. Alcraft is net een crowdfundingcampagne gestart om de GT verder te ontwikkelen.

Aston Martin Vanquish Zagato als Speedster en Shooting Brake

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.