Autovisie
Autovisie Nieuws 16 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Afleveringen VW sterk gedaald in West-Europa

Volkswagen Group heeft geheel zoals verwacht minder auto’s afgeleverd aan klanten in september ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De reden? De overgang naar de nieuwe WLTP-meetcyclus die per 1 september officieel geldt. Het aantal afleveringen in september van de Volkswagen Group daalde met 18,1 procent. In de maanden januari tot september liep het aantal afleveringen met 4,2 procent terug naar 13 miljoen voertuigen.

827.700 voertuigen

Volkswagen Group heeft in september 2018 wereldwijd in totaal 827.700 voertuigen afgeleverd (-18,1 procent). Door de overgang naar de nieuwe, strengere WLTP-meetcyclus liep de verkoop sterk terug. Vooral in West-Europa. Daar daalde het aantal afleveringen met maar liefst 41,5 procent.

volkswagen afleveringen 2018 september

Duitsland sterke terugval

In Europa was sprake van een daling van 36,5 procent: 256.700 voertuigen in september 2018 versus 404.500 in september 2017. Sommige landen zijn hard geraakt door de nieuwe WLTP-meetcyclus. Zo liep de verkoop in Duitsland terug met 45,2 procent.

WLTP

“Zoals verwacht leverden we in september aanzienlijk minder voertuigen af door de overgang naar WLTP. Dit blijft in Europa ook in oktober impact hebben op het aantal leveringen aan klanten. We verwachten dat november en december weer sterkere maanden worden in deze regio”, zegt Christian Dahlheim, Head of Group Sales.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.