Autovisie
Autovisie Nieuws 16 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Eerste schetsen productieversie Skoda Kodiaq GT

Toegegeven, de Skoda Kodiaq GT is al volledig ‘naakt’ betrapt, maar nu start Skoda ook zelf met het communiceren over de nieuwe carrosserievariant. Naar Europa komt de Kodiaq GT niet, want Skoda heeft het model speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld.

Skoda Kodiaq GT Teaser 3

Vlaggenschip

De Kodiaq GT fungeert straks als vlaggenschip van Skoda op de Chinese markt. China wordt het enige land waar Skoda vier SUV’s aan zal bieden: de Kamiq, Karoq, Kodiaq en Kodiaq GT. In Europa kennen we alleen de Karoq en Kodiaq, maar een kleinere Yeti-vervanger is onderweg. De Kamiq is net als de Kodiaq GT speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld. China is nog altijd een belangrijke groeimarkt voor Skoda, terwijl China nu al de grootste markt is van het Tsjechische merk. Een op de vier Skoda-modellen wordt in China verkocht.

Skoda Kodiaq GT Teaser 1

Coupédak

De wielbasis van de Kodiaq GT is even groot als die van een reguliere Kodiaq (2,791 meter), maar zijn carrosserie is ongeveer 6 centimeter korter (4,65 meter) en zijn dak is ook iets lager. De techniek komt in grote lijnen overeen met de reguliere Skoda Kodiaq.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.