Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Actiemodelletje’ van Lamborghini: de Huracán Avio

Ander kleurtje, paar strepen, logootje op de flanken en voilà… je hebt de Huracán Avio. Want meer behelst de nieuwste limited edition van Lamborghini helaas niet. Beetje slapjes.

Het ‘actiemodelletje’ moet de (grotendeels ingebeelde) link tussen Lamborghini en de wereld van de jachtvliegtuigen benadrukken. De Huracán Avio is te krijgen in vijf nieuwe kleuren die te vinden zijn op het wapen van de Italiaanse Luchtmachtacademie, te weten Grigio Falco Grigio Nibbio, Grigio Vulcano, Verde Turbine en Blu Grifo (waarbij die laatste vier matte kleuren zijn).

“De Lamborghini Huracán Avio heeft een 610 pk sterke 5,2 liter V10”

Verder is de carrosserie van de Avio getooid met twee witte of grijze strepen en zijn de zijskirts en een deel van de frontspoiler in de dezelfde kleur uitgevoerd. Onder de buitenspiegels zit een L63-logo, wat staat voor Lamborghini en 1963, het jaar waarin het merk werd opgericht. Standaard op de Avio is een liftsysteem, cruise control en satelietnavigatie. Iets wat bij ons de vraag oproept of die zaken dan serieus optioneel zijn op de bijna drie ton kostende ‘gewone’ Huracán.

LEES OOK: LAMBORGHINI CENTENARIO – VOOR FERRUCCIO’S VERJAARDAG 

Onderhuids veranderde er helemaal niets. De Avio heeft dus een 610 pk sterke 5,2 liter V10, die is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Van stilstand naar 100 km/h gaat in 3,2 seconden. De Lamborghini Huracán heeft een topsnelheid van 325 km/h. De Avio wordt in een oplage van 250 stuks gebouwd en gaat in de zomer van 2016 in de verkoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.