Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Ineos stelt eerste dealer voor stoere Grenadier aan

Nu de fabriek in het Franse Hambach officieel in gebruik is genomen, kondigt Ineos de eerste verkooppartners voor de Grenadier aan. Voor de Benelux kiest de autobouwer voor één partij, die van de vier verkooppunten er één in Nederland zal openen. De locatie wordt Utrecht. Ineos gradier

Als partner heeft Ineos zijn oog laten vallen op de Hedin Mobility Group. De onderneming telt momenteel als Hedin Mobility Group dealerbedrijven op 190 verschillende locaties, waar in totaal meer dan dertig automerken worden vertegenwoordigd. Het bedrijf gaat vier verkooppunten in de Benelux openen. Voor Nederland komt de showroom in Utrecht. In België verschijnen de twee verkooppunten in Lokeren en Zaventem, terwijl voor het buurland de wagens vanuit Luxemburg worden verkocht.

Ineos Grenadier: voor als je geen afscheid van de oude Defender kunt nemen

Interieur Ineos Grenadier geeft je het gevoel piloot te zijn

Start in vijftig landen

Met de aanstelling van vier vestigingen voor de Benelux heeft Ineos meer dan 160 verkoop- en servicepunten wereldwijd. Ze zijn verdeeld over 50 landen. Het aantal Ineos-vertegenwoordigers en -onderhoudsvestigingen moet nog dit jaar groeien tot 200 wereldwijd. Of er uitbreiding in Nederland volgt, is nog niet bekend. De importeur zal eerst de verkoopcijfers van de Grenadier bestuderen voordat er andere showrooms openen. De fabrikant eist echter dat klanten niet meer dan 50 km voor een bezoek aan het verkoop- of servicepunt hoeven af te leggen. Grenzen tellen niet, zodat er nooit een Nederlandse en Belgische dealer binnen vijftig kilometer van elkaar bevinden. Ineos gradier

In alle windrichtingen

Voor de Benelux kiest het bedrijf voor een automotive onderneming. Elders in de wereld wordt het merk ook verkocht en onderhouden door bedrijven die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld landbouwmachines. Het is de bedoeling dat de eerste verkooppunten deze zomer operationeel zijn. Het bedrijf verwacht in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Australië en de Verenigde Staten het gros van de productie te verkopen. Afgelopen februari gaf Ineos aan reeds 15.000 orders te hebben ontvangen. Desondanks zijn de prijzen van de offroader nog niet bekend. De fabrikant opent in mei de orderboeken.

Ineos trapt af met een vijfdeurs model dat in de voetsporen treedt van de Land Rover Defender. Meerdere carrosserievarianten en modellen volgen in een later stadium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.