Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 7 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

800+ pk-plezier voor vier: Mercedes-AMG GT Concept

Laat je niet misleiden door de naam: de Mercedes-AMG GT Concept is geen oude bekende, maar een gloednieuw vierdeursstudiemodel. En wat voor een!

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT Concept

Deze vierdeursvariant is de nieuwste telg in de Mercedes-AMG GT-familie. Het gaat hierbij niet alleen om een versie met ruimte voor vier personen (waarmee Mercedes de strijd aangaat met de Porsche Panamera), maar ook nog eens gelijk om de eerste hybrideversie van een AMG GT, zoals te zien aan de EQ Power+-badge.

De AMG GT Concept is dan ook voorzien van een V8-benzinemotor en een ‘zeer krachtige’ elektromotor, die samen meer dan 600 kW (oftewel zo’n 815 pk) moeten opwekken. De sprint van 0-100 km/h zal dan ook in minder dan drie seconden worden afgelegd, aldus de CEO van Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Mercedes-AMG GT Concept

Panamericana

Het design is natuurlijk herkenbaar als Mercedes-AMG, maar de Mercedes-AMG GT Concept heeft wat unieke ontwerpkenmerken die eruit springen – zo noemt het merk zelf de ‘Panamericana’-grille. Het uitvoerig gebruik van koolstofvezel, onder meer rondom de centraal geplaatste uitlaatpijp, verwijst juist naar de Mercedes-AMG GT R. Ook zijn er kleine camera’s in de voorflanken, die als buitenspiegels fungeren.

Tussen neus en lippen door meldt Mercedes-AMG ook dat de nieuwe hypercar van het merk pas aankomend najaar onthuld zal worden, tijdens de IAA in Frankfurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.