Autovisie
Autovisie Nieuws 23 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

5G-module voor in auto gepresenteerd

Huawei – de omstreden techgigant uit China – heeft een speciale 5G-module voor auto’s gepresenteerd tijdens de Shanghai Auto Show 2019. De 5G-module moet in de tweede helft van 2019 5G-netwerktechnologie voor de automobielsector gemeengoed gaan maken.

Zo heet ie

Huawei doopt de module de MH5000. Hij is qua techniek gebaseerd op de Balong 5000 5G chip die in januari 2019 al door Huawei werd gepresenteerd. “Deze 5G-module is een belangrijk communicatieproduct voor toekomstig intelligent autoverkeer. Deze module stimuleert de automobielindustrie om ook aan de slag te gaan met 5G-technologie”, stelt Huawei in een verklaring.

Van 4G naar 5G

Moderne auto’s beschikken nu vaak al over 4G-netwerktechnologie waarmee de auto informatie deelt met servers van fabrikanten maar waarmee inzittenden ook onderweg kunnen internetten. Met de komst van 5G is sneller mobiel internet onderweg mogelijk. Bovendien kunnen er grotere data-overdrachten worden gedaan in een korte periode. Om die reden is 5G-technologie belangrijk voor de ontwikkeling van autonome auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.