Autovisie
Autovisie Nieuws 20 mrt 2021

5 must-haves: Volvo 850 van Jan Lammers en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Trends komen en gaan, maar op de kleur zwart hebben ze geen vat. Zwart is altijd een goede en stijlvolle keuze. Of je nu op zoek bent naar een horloge, mondkapje of een stabureau. 

Cooper Standing Desk Converter €245,–

Als je een kantoorbaan hebt, breng je de dag waarschijnlijk vooral zittend door. Zeker nu we steeds meer thuiswerken, strekken we onze benen te weinig. Dit is slecht voor je lichaam, zoals bekend. Gelukkig kun je daar wat aan doen, zonder je huidige bureau bij het grofvuil te zetten. Hoe? Met de Cooper Standing Desk Converter. Dankzij deze stijlvolle oplossing werk je altijd in een ergonomisch verantwoorde positie, zowel zittend als staand. Je hoeft alleen een hendel over te halen om je werkplek letterlijk een boost te geven. Zo kun je gedurende de dag gemakkelijk af en toe wisselen van positie. Goed voor je productiviteit, gezondheid en creativiteit. 

AutoBuff €75,–

Als je trots bent op je auto, dan wil je dat hij straalt. Met een regelmatig bezoek aan de wasstraat kom je een aardig eind, maar eigenlijk is het niet genoeg. Het liefste zou je hem ook regelmatig polijsten. Gelukkig is dat dankzij de AutoBuff een stuk eenvoudiger geworden. Dit is namelijk een compacte en draadloze polijstmachine voor je auto. Je hoeft dus niet meer in de weer met zware apparaten en verlengsnoeren. De AutoBuff is eenvoudig in gebruik, heeft een oplaadbare batterij die goed is voor 45 minuten stevig poetswerk en is heel betaalbaar. 

Aston Martin Vanquish Zagato VolanteTSM, 1:18 €160,–

Voor liefhebbers van recente Aston Martins is dit wel zo’n beetje de overtreffende trap. Een Vanquish gold al als het sportieve topmodel van het edele Britse merk, mede door z’n 6,0-liter V12 (444 kW/603 pk). Er zijn altijd lieden bij wie de euro’s tegen de plinten klotsen en die daarom iets nóg exclusievers willen. Daarvoor zijn de oude banden met het stylinghuis Zagato aangehaald. Die ontwikkelden een coupé en deze open versie, die naar Aston-traditie Volante is genoemd. Voor een echte ben je ruimschoots te laat, want er zijn er in 2018 maar 99 van gemaakt. Troost je, nu kun je ‘m dankzij True Scale Models in 1 op 18 op je bureau parkeren of – beter – in een eigen vitrine. Het kijkgenot is er nauwelijks minder om. 

Volvo 850 Estate BTCC Jan LammersTarmac, 1:64 €32,–

Tarmac maakt een uitstekende start. Dat past wel bij een merk dat zich onder meer richt op autosport. Tja, dit model herinneren veel autosportliefhebbers zich. Jan Lammers reed in 1994 één seizoen in het Britse toerwagenkampioenschap met een Volvo 850 en dan een Estate, omdat die aerodynamisch beter zou zijn dan de sedan. In elk geval kreeg die deelname véél publiciteit, alleen al door dat koetswerk. Er zijn meer modellen van de Volvo van Jan, maar nu brengt Tarmac ‘m ook in 1 op 64. Dat is natuurlijk een absoluut ‘hebbeding’ voor elke Nederlandse autosportliefhebber, Volvo-adept of Jan-fan.  

Volvo 850

Daf 32 Pick-up, MCH, 1:87 & 1:160 €25 – €9,95

Onze vaderlandse trots Daf weet nog altijd veel liefhebbers te raken, ook in miniatuur, in allerlei schalen en variaties. De Hilversumse speciaalzaak MCH heeft al eerder Dafs uitgebracht in 1 op 87. Nu is het de beurt aan deze aandoenlijke kleine bedrijfsauto, de pick-up op basis van de Daf 32. Juist van deze werkpaardjes zijn er in het echt niet veel over; die hadden een zwaar leven. MCH maakt ‘m zelfs in twee schalen: 1 op 87 en 1 op 160(!) 

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 must-haves: Volvo 850 van Jan Lammers en meer!
Sluiten