Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

45 miljoen Volkswagens uit ‘Golfsburg’

De fabriek in Wolfsburg bevestigt nogmaals Volkswagens belangrijkste faciliteit wereldwijd te zijn. Sinds de opening in december 1945 verlieten 45 miljoen auto’s de productielijn, een volume dat geen andere fabriek binnen de Volkswagen Groep tot op heden heeft gehaald.

Volkswagen Wolfsburg

De 45 miljoenste auto uit Wolfsburg werd afgelopen week gebouwd. Hoe kan het ook anders dan dat het model met het speciale productienummer een Golf betrof. Van de 45 miljoen voertuigen die Wolfsburg verlieten waren er 19 miljoen stuks een Golf. Niet verwonderlijk dus dat Wolfsburg ook wel Golfsburg wordt genoemd.

Top 5

Het totaalvolume van de faciliteit wordt grotendeels bepaald door vijf modellen, die goed zijn voor 39 miljoen exemplaren. De Kever staat met 12 miljoen stuks op de tweede plaats, de Polo met meer dan 3 miljoen exemplaren op plaats 3, de Tiguan met 2,6 miljoen units op 4 en de 1500/1600 completeert de top 5 met 2,5 miljoen eenheden. Momenteel bouwt Volkswagen in de fabriek de Golf, Golf Sportsvan, Touran en Tiguan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.