Autovisie
Autovisie Nieuws 28 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

124 Spider S-design is Fiats wereldprimeur op Genève

Het is de vraag waar de designafdeling van Fiat de afgelopen jaren aan heeft gewerkt, want het is al geruime tijd stil bij de Italiaanse autobouwer als het gaat om compleet nieuwe modellen. Dat het grootste nieuws van Fiat op de Autosalon van Geneve 2018 een nieuwe versie van de 124 Spider is, is best schokkend.

Ooit was Fiat een grote speler met tal van leuke en eigenzinnige modellen in diverse segmenten, maar de autobouwer ziet zichzelf blijkbaar als een fabrikant van grotendeels bejaarde dertien-in-een-dozijn-modellen waar weinig passie voor nodig was om die te ontwerpen. De Tipo is vooralsnog de laatste compleet nieuwe Fiat. De recente toevoegingen Fullback en 124 Spider zijn afgeleide modellen van andere autobouwers, respectievelijk Mitsubishi en Mazda. Ook voor de rest van het jaar staan er vooralsnog geen nieuwe types ingepland.

Mopar

De wereldprimeur van Fiat op de Geneefse autoshow is de 124 Spider S-Design. Geen schokkend nieuws, maar voor de liefhebbers van de open tweezitter wel degelijk interessant om te weten. S-Design is een typische Fiat-benaming voor een iets sportiever aangekleed model. Voor de in Japan gebouwde 124 Spider geldt dat Fiats accessoirepartner Mopar -ook leverancier van de nodige pretverhogende spulletjes voor Jeep en Dodge- een pakket heeft samengesteld dat op de S-Design wordt aangeboden. Het bestaat uit een in gepolijst staal uitgevoerde rolbeugel, voorruitomlijsting en behuizing van de buitenspiegels. Mopar zet de open tweezitter tevens op 17 inch lichtmetaal en voorziet de roadster met volledig elektrisch bedienbare softtop van een badge in de Italiaanse driekleur. Over het koetswerk loop teen rode striping.

Standaarduitrusting

Standaard komt de 124 Spider S-Design voor de dag met vier airbags, automatische klimaatbeheersing, mp3-radio met USB-poort en vier luidsprekers, lederen stoelbekleding, cruise control en sleutelvrije entree.

Fiat-makelij

De S-Design heeft voorin de lange neus een 1,4 liter viercilinder turbomotor van Fiat-makelij. Het blok levert een vermogen van 140 pk en genereert een koppel 240 Nm. De tweezitter zit in 7,5 tellen van stilstand op 100 km/h en halt 215 km/h. Motorisch is de S-Design gelijk aan de standaarduitvoering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.