Zoek artikelen en videos op merk

Subaru Trezia test, nieuws, prijs en meer

De Subaru Trezia werd in de periode van 2011 tot en met 2014 geproduceerd. Het model is gebaseerd op de Toyota Verso S en is eveneens een minivan. De Trezia moest de bekende modelnaam Subaru Justy doen vergeten. 

De modelnaam Trezia is naar verluidt afgeleid van het Engelse woord treasure, wat schat betekent. Qua motorisatie was er keuze uit een 1,3 liter benzinemotor en een 1,4 liter diesel. De overbrenging geschiedde door een handbak met zes versnellingen, een CVT bak onder de naam Multidrive S of een automaat (Multimode). De Trezia heeft een gemakkelijke instap en een hoge zit. Daarnaast beschikt de Trezia over voldoende luxe opties. Zo is het interieur optioneel goed uitgerust met een gemakkelijk te verstellen lederen stuur en audiobediening op het stuur. Wat ook erg handig is aan de Trezia is dat de achterbank binnen een handomdraai ingeklapt kan worden om extra ruimte te creëren.

De Trezia werd een stuk hoger in de markt gepositioneerd dan de Verso S, daar stond echter een ruimere standaarduitrusting tegenover. Zaken als een remassistent, een tractiecontrolesysteem alsmede airconditioning waren veelal standaard. Hoewel alle Subaru modellen tegenwoordig met een boxermotor zijn uitgerust, heeft de Trezia een lijnmotor evenals voorwielaandrijving. Integrale aandrijving was als optie leverbaar.

Ander modellen van Subaru

Hoewel het in Nederland een nichemerk genoemd kan worden, is het gamma van Subaru redelijk compleet te noemen. Toch concentreert het merk zich op het op de markt brengen van SUV’s, crossover en stationwagons. De Impreza is een stationwagon die al sinds 1992 deel uitmaakt van het Subaru gamma en momenteel in de vijfde generatie wordt geproduceerd. Op hetzelfde platform bouwt Subaru de Levorg, eveneens een stationwagon. De XV, Forester en Outback zijn drie SUV’s en de BRZ is een tweedeurs coupe die zijn techniek deelt met de Toyota GT86. Qua techniek borduren alle modellen op het gebruik van een boxermotor en meestal in combinatie met vierwielaandrijving.

Laatste nieuws over Subaru Trezia

  • Er kunnen op dit moment geen artikelen worden getoond, of er zijn nog geen artikelen in deze categorie geplaatst.