Zoek artikelen en videos op merk

Chevrolet Volt test, nieuws, prijs en meer

De Chevrolet Volt is een plug-in hybride auto, gemaakt en verkocht door het General Motors concern uit de Verenigde Staten. De productie begon in 2010. In februari 2019 werd besloten tot het stopzetten van de verkoop en productie van dit model. In Europa stond het model als Opel Ampera in de prijslijsten.   

Eerste generatie 

De Chevrolet Volt heeft een vijfdeurs carroserievorm, waarvan de motor voorin ligt en de aandrijving gebeurt op de voorwielen. Het model maakt gebruikt van het General Motors Delta 2 platform. De eerste generatie beschikte over een 111 kWh accu alsmede een 1,4 liter verbrandingsmotor waarmee een actieradius van 610 kilometer mogelijk was.  

Afmetingen en prestaties 

De Volt van de eerste generatie heeft een lengte van 4,5 meter en het gewicht bedraagt 1,715 kilo. De Volt kan een topsnelheid halen van 160 km/uur en accelereert van 0-100 km/uur in 8,5 seconden. De Co2 uitstoot bedraagt gemiddeld 27 gram/km en het gecombineerde brandstofverbruik niet meer dan 1,2 liter/100 km.  

Euro NCAP 

De eerste generatie Chevrolet Volt behaalde een score van vijf sterren bij de botsproef van Euro NCAP; de hoogst haalbare score.  

Tweede generatie 

In 2015 werd de tweede generatie Chevrolet Volt op de NAIAS autoshow in Detroit voorgesteld. Dit model werd gebouwd op het D2XX platform van General Motors. Net als bij de eerste generatie bedraagt het gecombineerde systeemvermogen van de elektro-, en verbrandingsmotor 150 pk.  De actieradius bij gebruik van slechts de electromotor steeg van 60 tot 85 kilometer. De tweede generatie werd weliswaar iets langer dan het eerste model, maar wel lichter; 1.607 kilo. De actieradius nam eveneens toe; en bedroeg 675 kilometer.  

Einde productie  

In februari 2019 werd de productie van de Chevrolet Volt gestaakt. In iets meer dan 6 jaar tijd (periode 2010-2016) werden alleen al in de thuismarkt Noord-Amerika 100.000 exemplaren verkocht. 

Modellengamma Chevrolet 

Het merk Chevrolet bestaat al sinds 1911. Het maakt op dit moment onderdeel uit van het General Motors concern. In Nederland wordt het merk slechts in beperkte mate verkocht; de modellen Camaro en Corvette zijn leverbaar. 

Op de thuismarkt, Noord-Amerika, worden vijf sedanmodellen aangeboden, alsmede zes SUV/crossovermodellen en vier trucks. Het merk Opel, algemeen bekend in Nederland, maakte van 1929 tot 2017 deel uit van het General Motors concern; daarna werd het verkocht aan de Franse PSA groep, welke ook de merken Citroën en Peugeot beheert. Tot de merken die General Motors op dit moment voert behoren onder andere Buick, Cadillac, Chevrolet en GMC. 

Andere elektrische modellen 

Het fenomeen elektro-auto is sterk in opmars. Jarenlang was de Amerikaanse fabrikant Tesla zowat alleenheerser in dit segment, maar de Europese en Aziatische fabrikanten hebben niet stilgezeten. Bij de twee Duitse premiummerken Audi en Mercedes; staan respectievelijk de e-tron en EQC in de prijslijsten. Jaguar biedt met de i-pace de eerste elektro-auto van het merk aan. Verder bieden onder andere het Zuid-Koreaanse Kia en het Duitse Opel auto’s met een elektrische aandrijving aan.