Coen Grutters
Coen Grutters Klassiekers 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze bloedmooie Porsche 911 restomod staat in Nederland te koop

Bij iedere autoliefhebber zal een Porsche 911 wel ergens op het verlanglijstje staan. Zo niet, dan komt daar nu verandering in. In Hilversum wordt namelijk deze beeldige Porsche 911 RSR restomod aangeboden.

In 1963 werd in Frankfurt het doek van de eerste Porsche 911 getrokken. Toen heette het model nog de 901. Peugeot was daar niet zo blij mee. De Fransoos had alle driecijferige modelnamen met een nul in het midden namelijk al geclaimd. Om die reden werd de 901 de 911. Nu een van de bekendste sportauto’s ter wereld.

Nederlandse Porsche 911 RSR restomod

Deze 911 T zag het levenslicht in 1972. Het duurde echter nog 27 jaar voordat de auto naar Nederland werd geïmporteerd. Sindsdien is er een hoop mee gebeurd. De Limburgse Porsche-specialist Speedservice nam de oldtimer samen met Lusso Classics onder handen en heeft er een echte restomod van gemaakt.

Porsche 911 restomod te koop
(Afbeelding: DTM Collectibles)

Zo werd onder meer het motorblok en de versnellingsbak van een veel modernere Porsche 993 in de wagen gehesen. Deze nieuwere, luchtgekoelde boxermotor zorgt ervoor dat de 911 nu 340 pk onder de achterklep heeft. Dat is ruim 200 pk meer dan de auto origineel had.

Porsche 911 restomod te koop
(Afbeelding: DTM Collectibles)

Het onderstel en de remmerij plukten de bouwers van een Porsche 930 Turbo. Daarnaast hebben de stoelen een nieuwe laag leer gekregen en zijn er extra brede velgen onder de auto geplaatst. Die brede sloffen zijn heus niet nodig, maar mooi is het wel. Hetzelfde geldt voor het blauw-oranje jasje dat de 911 RSR heeft gekregen.

Flinke vraagprijs

RSR staat overigens voor Rennsport Rennwagen, dat vrij vertaald ‘motorsport racewagen’ betekent. Een racewagen is het nu zeker. Wij zouden deze iconische Porsche maar al te graag aan de tand voelen op een uitdagend bergweggetje. Wil jij dat ook, dan zal je even je spaarvarken moeten stukslaan. De verkopende partij, DTM Collectibles, wil er maar liefst 165.000 euro voor hebben.

Porsche 911 restomod te koop
(Afbeelding: DTM Collectibles)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.