Tijl Scheer
Tijl Scheer Extra 25 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Door deze video’s word je een echte Volkswagen-kenner

Ben je gek op Volkswagen en wil je alles over het merk weten? Met onderstaande video’s kun je jouw kennis van de fabrikant uit Wolfsburg uitbreiden. Veel plezier!

Dit was Volkswagen met de Golf R van plan

In Duitsland is de Volkswagen Golf R al sinds begin november 2020 te bestellen, waarna de eerste exemplaren nog voor de jaarwisseling werden afgeleverd. De Nederlandse importeur opende onlangs de orderboeken. Pas in juni zijn hier de eerste Golf R’s.

Het clownspak van de Polo Harlekin

Volkswagen en gek doen gaan over het algemeen niet samen. En toch kwam de Duitse fabrikant in de jaren negentig met de vrolijke Polo Harlekin op de markt. Waarom? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen weet het antwoord en nog veel meer.

Volkswagen Rallye Golf

Volkswagen wilde in de jaren tachtig gaan rallyen, maar kon daar niet simpelweg de Golf GTI voor gebruiken. De wedstrijd-Golf moest gehomologeerd worden en dus kwam Volkswagen met deze schreeuwend dure, vierwielaangedreven Rallye Golf op de markt. Sjoerd van Bilsen vertelt je er meer over.

XL1 is een zuinigheidswonder

De Volkswagen XL1 is een 1 liter-auto. Hij komt 100 kilometer ver voor iedere liter die hij uit zijn 10 liter kleine brandstoftank nipt. Sjoerd van Bilsen vertelt je alles over dit futuristisch ogende zuinigheidswonder.

Zo kwam de Golf Cabrio aan z’n bijnaam

Aardbeienmandje of het handvat, het zijn twee bijnamen van de Volkswagen Golf Cabriolet. De open Golf dankt die benamingen aan zijn rolbeugel. Maar weet je dat Volkswagen ernaar heeft gekeken om de Golf Cabriolet helemaal geen beugel te geven?

In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes duikt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in de historie van de Golf Cabriolet. Hij zet de eerste generatie voor de camera en vertelt uitvoerig hoe het model met codenaam ‘A1C’ tot stand is gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.