Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Extra 5 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe goed is de Kia EV6 nu écht?

Is de Kia EV6 echt zo goed als zijn imposante prestaties doen vermoeden? Een topontmoeting met de belangrijkste tegenspelers geeft antwoord. Alles over het trio lees je nu in Autovisie magazine nummer 24.

Fotografie: Martijn Bravenboer

De Koreanen zijn hard op weg een elektrische wereldmacht te worden en daarmee de Amerikaanse heerschappij van Tesla te doorbreken. Waar de Duitse en Franse merken alle zeilen moeten bijzetten om aan te haken, hebben Kia en Hyundai een (enigszins) betaalbaar 800 volt-platform ontwikkeld voor de middenklasse.

Ioniq 5 vs. Model 3

De onverstoorbare focus en diepe zakken hebben geleid tot modellen die de komende jaren de EV-markt kunnen domineren. Dit door een supersnelle laadmogelijkheid, een royale praktijkrange, een rijke uitrusting, een ruim interieur én een schappelijke prijs. De Hyundai Ioniq 5 wist onlangs de Tesla Model Y al te verslaan en nu mag de Kia EV6 zijn directe concurrenten tarten. 

Kia EV6 komt een dorp verder dan de Hyundai Ioniq 5

De technische evenknie van de Ioniq 5 wordt vooruitgeschoven als de dynamischere van de twee, waardoor hij stuit op de Model 3 en de Polestar 2. De Tesla kent u uit Onze Garage en de Zweeds-Chinese ster verschijnt in de nieuwe voorwielaangedreven variant. Alle drie min of meer in hun basisversies van om en nabij de 50.000 euro. Wie bestijgt de troon en wie moet er terug naar de tekentafel? 

Alle meetgegevens

De uitslag lees je nu in Autovisie magazine 24. In de triotest met de Kia EV6, Polestar 2 en Tesla Model 3 gaan we uitgebreid in op zaken als comfort, functionaliteiten, prestaties, verbruik en natuurlijk de rij-eigenschappen. Bovendien lees je zeer uitgebreide en gedetailleerde testgegevens. Welke auto is het snelst? Welk model heeft de kortste remweg? En hoe zit het met het geluidsniveau op verschillende (hoge) snelheden?

Heb je Autovisie liever altijd bij de hand, denk dan eens aan een digitaal abonnement. Dat sluit je via deze pagina eenvoudig af. Op die manier lees je Autovisie via je webbrowser óf de handige app, waardoor je al onze verhalen altijd in je broekzak hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.