Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 18 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: 4 cadeaus die iedere autoliefhebber wil voor kerst

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met items die jij cadeau kan doen aan een autliefhebber met kerst.

De feestdagen staan weer voor de deur. Hoewel dit voor velen een leuke periode is, brengt het ook de nodige moeilijkheden met zich mee. Hoe moet je als autoliefhebber bijvoorbeeld duidelijk maken wat voor cadeau je wilt ontvangen voor kerst? Tip: laat deze pagina ‘per ongeluk’ open liggen op de keukentafel.

1. Rituals autoparfum

Als je niet weet je wat je iemand cadeau moet geven, dan geef je vaak een pakketje met verzorgingsproducten van bijvoorbeeld Rituals. Maar wat geef je dan aan een autoliefhebber? Simpel: hetzelfde, maar dan voor zijn of haar auto.

Rijk mengsel, cadeau autoliefhebber, kerst
(Afbeelding: Rituals)

Door de autoparfum op het ventilatierooster van een auto te plaatsen, ruikt het interieur van de bolide altijd lekker. Een navulling gaat 6 tot 8 weken mee en is los te bestellen. Het is dus niet nodig om iedere keer het hele houdertje te vernieuwen. Daarbij kan de autoliefhebber makkelijk van geur wisselen als de huidige toch niet bevalt of diegene eens wat anders wil.

www.bol.com // ★★★★

2. Autovisie Jaarboek 2023

Het Jaarboek is de basis voor elke autoliefhebber. Behalve aan reguliere modellen en volumemerken wordt er op de 500 pagina’s volop aandacht besteed aan supercars en exclusieve modellen. Alle auto’s die in het binnen- en buitenland te koop zijn, staan in het Autovisie Jaarboek. Het maakt dus niet uit van welke auto je houdt of waar je woont, het boek is altijd relevant.

Rijk mengsel, cadeau autoliefhebber, kerst
(Afbeelding: Autovisie)

Het is ook geschikt voor je buurman, oom, vriend of wie dan ook, want na het lezen van dit boek zijn zij ook autokenner en heb jij er een gesprekspartner bij. Hoewel het blad door en voor autoliefhebbers is gemaakt, is het ook voor niet-kenners een heel goed begin om er meer van te weten te komen.

www.webshop.telegraaf.nl// € 25,99 // ★★★★★

3. Alfa Romeo-schaakset

Vind je, of vindt de persoon aan wie je het cadeau geeft, schaken leuk? Kijk dan eens naar deze Alfa Romeo-schaakset. De set is gemaakt van motoronderdelen die gebruikt zijn in een Alfa Romeo.

(Afbeelding: Pauls-car-art)

Zo komen de kleppen, nokkenassen en vele andere onderdelen terug als schaakstuk. Ook als je niet zo van schaken houdt, is dit bord een vet designstatement voor op een bijzettafel in de woonkamer!

www.pauls-car-art.nl // € 320;// ★★★

4. Porsche-kersttrui

Niet praktisch, niet mooi en niet goedkoop. Toch is de Porsche-kersttrui een supergrappig cadeau voor autoliefhebbers. Hij is er in twee kleuren, groen en rood, en is volgens Porsche lekker zacht.

Rijk mengsel, cadeau autoliefhebber, kerst
(Afbeelding: Porsche shop)

Opvallend is-ie in ieder geval. Helemaal omdat Porsche Design bekendstaat om een strak en zakelijk design.

www.porsche-shop.nl// € 104;// ★★★

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.