Autovisie
Autovisie Extra 25 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: boogschutters (sterrenbeeld) zijn roekeloos in het verkeer

Of je roekeloos of risicovol rijgedrag vertoont, hangt wellicht af van de situatie of je gedrag in het algemeen. Maar er zijn ook onderzoekers die het linken aan je sterrenbeeld. Boogschutters nemen het meeste risico in het verkeer, zeggen ze.

Op een blog genaamd Flux Posure legt astroloog Russel Grant het onderzoek dat gedaan is onder de klanten van de verzekeringsmaatschappij uit. Hij kijkt of er een verband is tussen sterrenbeeld en rijgedrag. Let wel, als je astrologie niets vindt, je kunt nu nog wegklikken.

Boogschutters zijn de roekelooste chauffeurs

Boogschutters zijn volgens het onderzoek de roekelooste chauffeurs. Ze zijn zo gefocust op hun reis dat ze waarschuwingslichten op het dashboard negeren en niet bang zijn om gas te geven. Sterker nog, Boogschutters houden van adrenalinestoten. Deze worden bijvoorbeeld opgewekt door als snelste bij een stoplicht weg te rijden. Als boogschutter heb je 7 procent meer kans om een rijverbod te krijgen op basis van het aantal bekeuringen dan andere sterrenbeelden.

Sterrenbeeld, boogschutter, chauffeurs
(Afbeelding: Unsplash)

De best opgevoede chauffeurs zijn daarentegen Watermannen. Ze kunnen de weg goed inschatten en zullen niet proberen hun reistijd te verkorten door harder te rijden. Dit betekent niet dat ze niet van adrenaline of snelheid houden, maar ze laten dit op het circuit.

Hoewel Max verstappen een Weegschaal is, hebben de snelste chauffeurs het sterrenbeeld Ram. Dit komt doordat de Ram wordt geregeerd door de actieplaneet Mars. Ze zouden moeite hebben om hun rechtervoet te bedwingen en eigenlijk structureel te hard rijden met een snelheid die goed voelt.

Langzaamste chauffeurs volgens sterrenbeeld

De langzaamste chauffeurs zijn volgens het onderzoek Steenbokken. Ze gaan voor brandstofefficiëntie en comfort. Ze willen graag gezien worden als iemand die zich aan de wet houdt.

Niet meer verzekeringspremie aan de hand van sterrenbeeld

Hoewel de verzekeraar een duidelijke conclusie in het onderzoekt stelt, is het niet zo dat Boogschutters ineens meer voor hun autoverzekering moeten gaan betalen, natuurlijk. Gelukkig maar, want dat zou toch wel heel lastig uit te leggen zijn …

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.