Tijl Scheer
Tijl Scheer Extra 11 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Door deze video’s word je een echte Mercedes-Benz-kenner

Ben je gek op Mercedes-Benz en wil je alles over het merk weten? Met onderstaande video’s kun je jouw kennis van de  fabrikant uitbreiden. Veel plezier!

Dit is de duurste limousine van Mercedes-Benz

De enorme Mercedes-Maybach Pullman staat gewoon bij Mercedes-Benz in de prijslijst (de prijs is op aanvraag), maar wordt niet bij ‘Das Haus’ gebouwd. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen legt jullie uit waarom en neemt jullie mee voor een rondje in en om de ruim zes meter lange limousine.

Waarom Mercedes-Benz allergisch is voor Stardust

Mercedes-Benz verzint voor al zijn systemen welluidende namen als Linguatronic en Magic Body Control. De achterlichten van de nieuwe E-Klasse zijn uitgerust met iets dat in eerste instantie Stardust werd genoemd. Mercedes-Benz veranderde die naam echter in alle haast. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen weet waarom.

Verstopte veiligheid in de Mercedes-Benz SL R129

Toen Mercedes-Benz begon met de ontwikkeling van de R129, de SL die in 1989 op de markt zou komen, stond vast dat hij weer veiliger moest worden dan zijn voorgangers. Waar het merk niet op had gerekend, is dat het tijdens de persintroductie al onbedoeld gedemonstreerd zou worden. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes laat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je de ‘verstopte’ veiligheid van de Mercedes-Benz SL R129 zien.

Waarom het de SLR Stirling Moss bouwde

Op de Autosalon van Parijs 2018 schittert het studiemodel EQ Vision Silver Arrows, maar weet u dat Mercedes eerder een soortgelijk model heeft uitgebracht, de SLR Stirling Moss. Hoe deze supercar tot stand is gekomen, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 99 van Sjoerds Weetjes.

De overschatte ode aan de Mercedes-Benz

Aan het einde van een succesvolle racecarrière in het DTM bracht Mercedes-Benz in 2004 een op de racewagen geïnspireerde straatauto, de CLK DTM AMG. De 100 sportcoupés vlogen de showroom uit zoals de CLK DTM-raceauto over de circuits reed. De gelimiteerde serie smaakte naar meer. Maar Mercedes bleek te ambitieus, zoals Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in de nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes uitlegt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.