Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Hemelvaart: dit kost de sterrenhemel van een Rolls-Royce

Het is misschien wel de bekendste optie op een auto: de sterrenhemel van Rolls-Royce. Maar wat kost die optie eigenlijk?

In de configurator wordt de prijs niet weergeven en ook de prijslijsten van het Britse luxemerk staan niet online. Wie bij Rolls-Royce moet vragen om de prijs, kan het eigenlijk niet betalen. En dus Autovisie ging op onderzoek uit, naar wat de beroemde optie nou kost.

Dit kost de sterrenhemel van een Rolls-Royce

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Een sterrenhemel in een Rolls-Royce kost je tussen de 17.500 en 20.000 euro, afhankelijk van welk model je kiest. Een flink bedrag voor een paar lampjes in je dak, maar de optie is meer dan dat.

Rolls-Royce, sterrenhemel
(Afbeelding: Rolls-Royce)

De sterrenhemel bestaat uit 800 tot 1340 met de hand geplaatste ‘sterren’. Deze sterren zijn gemaakt van glasvezeldraden die op verschillende dieptes en verschillende hoeken geplaatst zijn. De helderheid van iedere individuele ster kant worden aangepast, volledig naar wens van de klant.

Het maken duurt soms meer dan 17 uur

Het maken van de sterrenhemel kan bij Rolls-Royce soms meer dan 17 uur duren. Elke ster wordt handmatig geteld en de gaatjes in het leer worden met de hand gemaakt. Kan een robot dit niet doen? “Waarschijnlijk wel”, zegt Rolls-Royce. “Maar dat doen we niet.”

Rolls-Royce, sterrenhemel
(Afbeelding: Rolls-Royce)

Als klant kun je zelfs een specifieke avond kiezen waarvan de sterrenhemel wordt nagemaakt. Wil je exact dezelfde sterrenhemel als op de avond dat je je geliefde ten huwelijk vroeg? Of toen je favoriete voetbalteam kampioen werd? Alles is mogelijk. Ook kun je sinds 2018 kiezen voor een vallende ster. Deze ‘valt’ over de voorste passagiers heen.

Nieuwe weelde voor Rolls-Royce Phantom

De sterrenhemel is in 2007 door Rolls-Royce geïntroduceerd op de Phantom, toen nog met ‘maar’ 800 lampjes. Inmiddels bestaat de hemel van de auto uit 1340 lampjes. De Ghost heeft een optie waarbij je zo’n 580 ledjes in je dashboard krijgt. Bij de Phantom Series 2 kunnen zelfs je koplampen voorzien worden van deze sterretjes.

Sterrenhemel niet voor elke Rolls Royce

Sterren horen bij het imago van het merk. Toch is het niet op alle modellen leverbaar. De Rolls-Royce Dawn heeft bijvoorbeeld geen sterrenhemel op de optielijst staan. Het gaat hier immers om een cabriolet. Ook de hyperexclusieve exemplaren van de 28 miljoen dollar kostende Boat Tail beschikken dus niet over een sterrenhemel.

Rolls-Royce, sterrenhemel
(Afbeelding: Rolls-Royce)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.