Tijl Scheer
Tijl Scheer Extra 29 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Door deze video’s word je een echte Porsche-kenner

Ben je gek op Porsche en wil je alles over het merk weten? Met onderstaande video’s kun je jouw kennis van de fabrikant uit Zuffenhausen uitbreiden. Veel plezier!

Waarom Porsche moeite had 918 Spyder te verkopen.

Achteraf… is mooi wonen, zegt cabaretier Theo Maassen altijd. Met de wetenschap van nu hadden de twijfelaars onder de Porsche 918 Spyder-geïnteresseerden natuurlijk direct de open hybride-sportwagen aangeschaft. De prijzen gaan momenteel door het dak. Maar dat was bij de marktintroductie wel anders.

Porsche was Mercedes te snel af

Mercedes-AMG had graag een andere naam gegeven aan de vierdeurs coupé die het maakt, maar door Porsche kon dat helaas niet. Hoe dat zit, vertelt Sjoerd je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

Alles over de Porsche 935

70 jaar Porsche en dat bracht de Motorsport-afdeling op het lanceren van een moderne interpretatie van de legendarische 935. Welnu, niet helemaal. Want het uiteindelijke resultaat is niet precies wat in eerste instantie de bedoeling was. Hoe dat zit legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

Deze stationwagon werd door Porsche gebouwd

Heeft Porsche ooit een stationwagon gebouwd? Jazeker, maar niet onder eigen naam. De Duitse sportwagenbouwer kreeg van Audi de mogelijkheid de RS2 Avant te vervaardigen. Waarom? Dat legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen uit in aflevering 102 van Sjoerds Weetjes.

Hoe bijzonder is de naam Porsche 718 Boxster?

Twintig jaar lang heette Porsches instapmodel Boxster, maar bij de tussentijdse opfrisser van de derde generatie zette de sportwagenbouwer daar het getal 718 voor. Waar komt die aanduiding vandaan? En waarom brak Porsche met de Boxster-aanduiding een aloude traditie? In 7:18 minuten legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je het uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.