Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Extra 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit lees je in Autovisie Magazine nummer 6!

De nieuwe Autovisie ligt sinds afgelopen donderdag weer in de winkel. Hier geven we je alvast een voorproefje!

Geen V12 of V8, maar de FERRARI 296 GTB heeft een V6-motor. Maar dat niet alleen, want de kersverse supercar uit Italië krijgt hulp van elektromotoren. Met een vermogen van 830 pk tot gevolg. En dat voor een prijs die nét de 300.000 euro overstijgt. Hoe goed is-ie? Naast dat brute elektrogeweld maakten we onlangs ook kennis met de DS9 360, OPEL ASTRA, TOYOTA BZ4X en de gefacelifte MINI COOPER.

De Rit

Houd je meer van klassiekers die je wél dagelijks kunt rijden, dan zul je genieten van MAX BANKS. Hij is de zoon van Richard Banks, de man die het inmiddels beroemde Alfaholics oprichtte. Max is nu verantwoordelijk voor de werkplaats en vertelt ons in De Rit alles over het fascinerende bedrijf dat prachtige en bloedsnelle Alfa’s produceert.

In dit nummer lees je meer over Britse engineering, want we duiken ook uitgebreid in de ASTON MARTIN VALKYRIE. Bart Lenaerts schreef een boek over de droom van de geniale Adrian Newey, en licht in Autovisie nu een tipje van de sluier op. Een must-read voor de supercar-fanaat!

Superstations

Terwijl elke fabrikant, waaronder zelfs Ferrari en Lotus, zich bezighouden met grote SUV’s, zou je bijna vergeten dat je ook nog een stationwagon kunt kopen. Wat als je een auto wilt die echt alles kan, kies je dan voor de ALPINA B5 TOURING of de PORSCHE TAYCAN SPORT TURISMO GTS? In Duitsland zochten we naar een antwoord op die vraag.

Mag het allemaal wel iets minder extravargant, maar wél uniek en stijlvol? Duik dan in het verhaal van de AUTO UNION 1000S, LANCIA APPIA III, NECKAR EUROPA en SAAB 96. Stuk voor stuk compacte en stijlvolle auto’s, die aan het eind van de jaren 50 de klasse van grote auto’s boden.

Dubbeltest Autovisie

En uiteraard kun je van ons weer het nodige consumentenadvies verwachten. Ben je op zoek naar een betaalbare en compacte crossover met een hybride aandrijflijn, dan is de kans groot dat de TOYOTA C-HR en HONDA HR-V op je lijstje staan. Kan de kersverse HR-V de CH-R van z’n hybridetroon stoten?

Autovisie Magazine nummer 6 ligt nu in de winkel. Wil je een abonnement afsluiten, dan lees je op deze pagina hoe je dat moet doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.