Tijl Scheer
Tijl Scheer Extra 8 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit lees je in Autovisie Magazine nummer 1!

Sinds afgelopen donderdag ligt het nieuwe nummer van Autovisie Magazine weer in de schappen. Dit kun je verwachten!

We beginnen het jaar met een aantal belangrijke autotests. De VOLKSWAGEN TAIGO is weer een nieuwe SUV die Volkswagen aan zijn assortiment heeft toegevoegd. Het is een compacte cross-over met een aflopende daklijn, deze auto wordt aangeboden in het uiterst competitieve B-segment. Is dit de Porsche Cayenne Coupé van het volk? Verder rijden we in dit nummer van Autovisie ook met de nieuwe KIA SPORTAGE, die niet alleen een uitgesproken, maar ook terecht een grote mond heeft.

De Rit

In onze vaste rubriek ‘De Rit’ lees je ons uitgebreide gesprek met WAYNE GRIFFITHS. Hij is CEO van Cupra en vertelt hoe traditionele autofabrikanten zich herpositioneren en samen met nieuwe merken vechten om de zogenaamde next generation. Cupra moet hem de rebel in die missie zijn binnen de Volkswagen Groep.

Vintage

In onze Vintage-rubriek ditmaal iets ongebruikelijks. Het gaat om klassiekers uit de Koude Oorlog, die in de jaren 70 gezinnen de Oost-Europese belofte voorhielden: veel waar voor weinig geld. We hebben het over de LADA 1200, MOSKVITSJ 1500 en de WARTBURG 353. Nu we toch bij Oost-Europese auto’s zijn, vertelt Emile Wandeler over zijn bijzonder LADA NIVA CALIFORNIA II uit 1978 in Uw Garage.

Reportages

Een Mustang met bijna 500 pk die een Porsche met viercilinder te grazen neemt? Klinkt gek, maar het snijdt echt houdt. In ons magazine lees je het duel tussen de FORD MUSTANG MACH-E GT en PORSCHE MACAN, die elkaar treffen in het Duitse Rijnland.

Daarnaast lees je alles over een uniek en muisstil terreinfeest. De JEEP WRANGLER en LAND ROVER DEFENDER deden het decennialang met ronkende achtcilinders en dampende diesels, maar de terreinenlegendes zetten als PHEV’s een flinke stap richting de onvermijdelijke toekomst. Een voor- of nadeel?

Dubbeltest

Naar een crossover hoef je tegenwoordig niet te zoeken, daar zijn er talloze van. Dat de aandrijflijn elektrisch of hybride moet zijn, is ook bijna vanzelfsprekend. Maar iets exclusiefs en eigenzinnigs vinden is een grotere uitdaging. Daarom zetten we de DS 4 E-TENSE 225 en LEXUS UX 250H tegenover elkaar in de dubbeltest. We beoordelen het excentrieke dueo op hun uitrusting, comfort, functionaliteiten, prestaties en rij-eigenschappen. Uiteraard vind je ook alle mogelijke testresultaten van de veelbesproken modellen.

De nieuwe Autovisie magazine vind je nu in je plaatselijke supermarkt of boekenwinkel. Liever ons magazine digitaal lezen? Kijk hier hoe dat moet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.