Autovisie
Autovisie Extra 7 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

5 must-haves: Red Bull RB16 van Max Verstappen en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Anno 2021 is het als man niet meer verplicht om ruig en stoer te zijn. Maar als dat je ding is, mag het natuurlijk nog wel gewoon. 

REC Arkonik UJO Defender €1183,–

REC heeft een bijzondere benadering als het gaat om het maken van horloges. De basis bestaat altijd letterlijk uit een stukje historie. Ze gaan op zoek naar iconen uit het verleden en geven deze een tweede leven, maar dan om je pols. Voor hun nieuwste project is dat de 1984 Land Rover Defender. De basis van dit prachtige horloge bestaat uit materialen uit de voordeur van deze klassieker. Daarnaast komen bepaalde elementen zoals de kleur, grille en de wielen terug in het ontwerp. Een ode aan het verleden gecombineerd met een moderne Sellita SW290-1 automaat. Een prachtig en uniek horloge. 

LEGO Ford F-150 Raptor €99,99

Bij LEGO beginnen ze een aardig wagenpark op te bouwen. We hebben al verschillende iconen behandeld. Van Land Rover tot Porsche, maar nu is het tijd voor een Amerikaanse held: de Ford F-150. De speelgoedfabrikant heeft zich opnieuw bovenmatig ingespannen om de Raptor variant zo goed mogelijk na te maken. Het resultaat is zeer indrukwekkend en zit vol details. Zo heeft hij werkende vering en kunnen de zuigers van de 3.5L EcoBoost twin-turbo V6 motor bewegen. Opnieuw een geslaagde auto die ditmaal bestaat uit 1.379 steentjes. 

Richard Danne NASA Space horloge €1030,–

Iedereen kent het iconische NASA logo wel. Toch is er een periode geweest waarin het ruimteagentschap een ander beeldmerk gebruikte, namelijk ‘The Worm’. Deze verdween echter weer in 1992, maar maakte vorig jaar een comeback. Om dit te vieren komt Anicorn met twee bijzondere horloges die zijn gemaakt in samenwerking met de bedenker van The Worm: Richard Danne. De meeste aandacht gaat naar het NASA-logo, maar ook de manier waarop de tijd wordt weergegeven valt op. Dit horloge heeft geen wijzers, maar twee bolletjes die de tijd aangeven. Deze draaien als een soort planeten om het NASA-logo.

Inspired by Space itself, “Father of the NASA Design Program” Richard Danne designs his One and Only Space Watch, as homage to his long and fruitful relationship with the NASA family.
In 1974, Richard Danne with his partner Bruce Blackburn, founders of New York design studio Danne & Blackburn, responded to the brief to rebrand NASA (National Aeronautics and Space Administration). In the end, they only presented one solution – the red, curvy bold logotype spelling out N-A-S-A with no cross strokes in the A’s. This fully functional and future looking design was later to become known as “The Worm’’. With Richard Danne as Design Director, 
D & B created the 90-page ultimate brand manual, setting the perfect example of brand design which continues to inspire and educate younger designers even today.
The Worm logo was retired from official use in 1992 with the revival of “The Meatball” logo designed by NASA’s staff James Modarelli in 1959. Even though The Worm had been retired, the public and designers continued to love it. The logo is famous and everywhere, people regard The Worm as an icon of space and human endeavor. The outside world has enthusiastically kept The Worm alive!

Red Bull RB16, Max Verstappen, GPWorld, 1:43 €199,95

Alweer Max Verstappen? Eh… ja, maar dit is wel héél bijzonder. Bij de Grand Prix van Hongarije in 2020 schoof Max van de natte baan toen hij naar de grid toe reed. De monteurs van Red Bull hebben daar, op de startopstelling, de auto van Max razendsnel voorzien van een nieuwe neus en een deel van de linker voorwielophanging. Max beloonde de inzet van het als altijd fantastisch presterende team uiteindelijk nog met een tweede plaats. Nu is er een miniatuur gemaakt van de auto van Max, precies zoals die toen onder handen is genomen, maar wel met het pitbord ‘P2’ ernaast. De oplage van deze set bedraagt slechts 888 exemplaren en dit is alléén verkrijgbaar bij de Nederlandse speciaalzaak in racewagenminiaturen die ook de opdracht gaf voor deze serie: GPWorld. Een béétje Max-fan mag dit niet missen! Enne… er zitten meer van deze specials in de pijplijn! 

BMW Z4 Roadster, Norev, 1:18 €68,50 

Belgen hebben een zeer goede smaak in auto’s, laten we het daar op houden. Verder is er geen verklaring waarom deze fraaie Z4 is voorzien van een Belgisch kenteken. Uiteraard is dit een zeer aansprekende, moderne auto, die het ook gewoon verdient dat er een goed model van wordt gemaakt. Laat dat gerust aan Norev over! ‘Alles’ kan open, sluit ook netjes en de detaillering is prachtig. Voor wie – net als ondergetekende – ook niet van die duffe, matte kleuren houdt: hij is er ook in wit en rood.  

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.