Autovisie
Autovisie Extra 31 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

5 must-haves: Aston Martin Vantage en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Dallara F319 Mechachrome IXO € 35,-

Max Verstappen is niet de enige snel rijzende (en rijdende) ster aan het Nederlandse autofirmament. Richard Verschoor is één van de andere talenten op weg naar de top. In 2019 won hij de Formule 3 GP van Macau met deze Dallara Mechachrome. Die stratenrace telt voor geen enkel kampioenschap mee, maar wordt in de autosportwereld altijd scherp in de gaten gehouden. Menig succesvol F1-coureur won eerder al deze race. De echte autosportfans zijn blij met dit mooie IXO-model van Verschoors F3. Het is voorlopig alleen nog te bestellen.

Ikea x Sonos schilderijlijst-speaker € 179,-

Na de boekenplank-speaker en de tafellamp-speaker komen Sonos en Ikea opnieuw met een samenwerking. De audiospecialist uit Amerika en het Zweedse woonwarenhuis hebben er een sport van gemaakt om speakers te verwerken in bekende interieurobjecten. Ditmaal dus een schilderij. Zo maak je in één klap je oren én je ogen blij. De cover is verwisselbaar, dus je kunt kiezen welke stijl het beste bij je interieur past. Op deze manier hebben Ikea en Sonos nog een manier gevonden om een speaker in je huis te verstoppen. Kortom, kunst voor oren en ogen.

Aston Martin Vantage AUTOart € 250,-

Een mooi merk als Aston Martin staat bij veel autoliefhebbers altijd in de belangstelling. Vrijwel elk model van het Britse merk is dan ook ooit op schaal gerealiseerd. Net als deze Vantage, een miniatuur uit de topklasse, in dit geval gemaakt door AUTOart. Deze Aston heeft in 1:18 een koets-werk van resin, kunststof dus. De meeste merken gebruiken dit materiaal alleen voor een scherpe weergave van een body waarvan niks ‘open kan’. Zo niet bij deze Vantage. Wat juist bewondering afdwingt, zijn de zeer fijne sluitnaden van de portieren en dergelijke. Dat geldt dus ook voor de motorkap, met daaronder de machtige 4,0-liter V8 op schaal. Bijzonder is dat die motorkap niet alleen perfect scharniert, maar ook is voorzien van telescopische dempers die ’m echt openhouden. Het spreekt voor zich dat dit topklassemodel een serieuze prijs moet opbrengen. Maar ja, wie zit daarmee, als er een echte Vantage in de garage met alarm staat? Of bewonder je Aston Martin alleen op schaal? Dat mag ook hoor!

Bell & Ross Red Radar Ceramic € 3900,-

In de horlogewereld is alles al wel een keer gedaan. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om telkens weer iets unieks te bedenken. Toch zijn de horlogemakers van Bell & Ross daar opnieuw in geslaagd. Hun nieuwste klokje lijkt op het eerste oog namelijk niet op een instrument om de tijd mee waar te nemen, maar om vliegtuigen te spotten. De Red Radar Ceramic is, zoals de naam al verklapt, zo vormgegeven dat deze op een radarsysteem lijkt. Een unieke klok die door zijn BR-CAL 302 uurwerk ook nog eens zeer betrouwbaar is.

Citroën CX GTI ‘Jules Deelder’ Matrix € 83,-

De kortgeleden overleden ‘nachtburgemeester’ van Rotterdam, Jules Deelder, was een groot Citroën-liefhebber. Ooit reed een redacteur van Autovisie met hem naar Parijs en terug in een SM, een bijzondere ervaring. Matrix brengt nu een fraai model uit van de CX GTI. Dat ìs al een slimme keuze, maar die wordt geleverd met verschillende karakteristieke personen ernaast. Jules is daarvan de eerste en uiteraard ‘klopt’ het model helemaal met de CX die hij in het echt reed. In de doos is een stukje skyline van Rotterdam te zien.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.