Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 19 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

V8-performance voor 50.000 euro minder | Range Rover P510e

Voor de ultieme gemoedsrust in het Britse kasteel is een versie met een stekker nodig. Al was het maar voor de buitenwacht. Die plug-in presteert vrijwel hetzelfde als de Range Rover V8, maar dan voor een halve ton en een boel maatschappelijk gemor minder.

Met een beetje laaddiscipline is fossiele brandstof verstoken immers niet meer nodig. De stekkerhybride-Range Rover haalt door een accupakket van maar liefst 31,8 kWh een volledig elektrische range van grofweg 100 kilometer. Genoeg voor een ritje van het Gooi naar Amsterdam-Zuid en weer terug. Veel groter is de wereld ook niet.

Range Rover P530 met twinturbo-V8

In de juiste omstandigheden is dat daadwerkelijk haalbaar, terwijl de P530 met 4,4-liter biturbo-V8 van BMW dan al minimaal tien liter aan benzine heeft weggeklokt.

Range Rover
(Afbeelding: Land Rover)

Maar dan heb je wel 530 pk en 750 Nm achtcilinder onder het pedaal, waardoor de autospotters op de Larense Brink door het dreigende geroffel een net wat hogere staat van opwinding bereiken dan met de hier gereden P510e.

De stekkerhybride P510e is veel voordeliger

Dat is een aanname en valt nog te bezien, want met zijn basisprijs van net geen 160.000 euro is de stekkerhybride véél voordeliger dan de P530, die minimaal 212 mille moet opbrengen.

Range Rover
(Afbeelding: Land Rover)

Range Rover Sport: de kroonprins met genen van het topmodel

De hybride mag zich dan wel geruisloos kunnen voortbewegen door zijn 143 pk elektromotor, een statement is het alsnog, met een 3,0-liter zes-in-lijn met turbo in combinatie met een automatische achtbak om de hybride aandrijflijn compleet te maken.

Prijsverschil volledig door CO2-gedreven BPM

De financiële speelruimte van de plug-in met een gecombineerde kracht van 510 pk en 700 Nm maakt het mogelijk hem helemaal vol te hangen met alle denkbare opties. Dan zal alleen de fanatiekste spotter nog aan de laadklep linksachter zien dat het niet de dikste variant is en dat u een verstandige rekenaar bent.

Overigens hebben beide varianten dezelfde nettoprijs en wordt de kloof volledig veroorzaakt door ons CO2-gedreven bpm-stelsel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.