Uw Garage: Renault R4 (1968) – Video

Eelco van Manen houdt van het zoeken naar oude spullen. De zoektocht en aanschaf van zijn Renault R4 leverde weer nieuwe speurtochten op.

“We zitten wel een beetje in de oude dingen thuis. De sigaretten automaat die je vroeger in elke kroeg zag, de rode PTT brievenbus, we hebben het staan en vinden het leuk! Tijdens een avondje dia’s kijken zag ik opnames van een vakantie in 1978. Mijn ouders hadden een Renaultje 4 op de kop getikt, een rode uit 1973. We hebben hem eigenlijk niet eens lang gehad, maar we zijn er bijvoorbeeld mee verhuisd en dus ook mee naar Zuid Frankrijk gereden. Alleen maar B wegen, we deden er twee dagen over. Door de foto’s kwamen deze herinneringen aan die auto weer boven. Het Renault R4 gevoel was terug, ik besloot er een te gaan zoeken.”

Slecht weer

“De eerste mooie die ik vond was uit ’77, met al redelijk wat plastic onderdelen. Maar dat was niet de 4 zoals ik hem in mijn hoofd had. Uiteindelijk heb ik best lang gezocht tot ik deze, uit de tweede generatie had gevonden. Een 68-er, crème wit, met de mooie details zoals de aluminium grille. De tweede eigenaar reed er te weinig mee en verkocht de 4 nu. De auto was in 2007 gerestaureerd en zag er piekfijn uit. Bij de eerste kennismaking was de zes volts accu leeg maar we kregen hem aan de praat. Door het slechte weer buiten heb ik geen proefrit gemaakt maar dat was niet nodig: ik hoorde het motortje lopen en was verkocht. Dit is ‘m!”

Reageer op artikel:
Uw Garage: Renault R4 (1968) – Video
Sluiten