Autovisie
Autovisie Video 1 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Top vijf: schrikken met coureurs

Petter Solberg scoorde afgelopen week een internethit door, verkleed als 82-jarige, drie monteurs meenam in zijn Mercedes-AMG C 63 S Estate. Toch is het niet de eerste keer dat een coureur zijn passagiers op die manier laat schrikken. Deze vijf gingen hem voor.

Coureur Petter Solberg verkleed als 82-jarige in een Mercedes-AMG C 63 Estate.1. Gillen met Gordon

NASCAR-coureur Jeff Gordon is de schrik van deze autoverkoper als hij een ‘proefrit’ gaat maken in een Chevrolet Camaro SS. Na een moeilijke start is Gordon al snel bandenrokend de parkeerplaats onveilig aan het maken.

2. Driftend schoolmeisje

“Dit is de auto van mijn broer”, zegt coureur Leona Chin tegen haar nietsvermoedende rij-instructeur. Wat zij niet weten is dat de Nissan Sylvia S14 dwars kan. Heel erg dwars.

3. Racen versus Rugby

Rugbyster Cameron Smith is net ambassadeur geworden voor Holden en neemt fans mee op een ronde over een circuit. Het idee is dat Smith een rondje rijdt en daarna de fan laat rijden. Wat hij niet weet is dat V8 Supercar-kampioen Greg Murphy zijn passagier is.

4. Springen met een SL55

“Wat doet dit knopje?”, vraagt voormalig Formule 1-coureur Damon Hill terwijl hij met hoge snelheid over de Millbrook Proving Ground vliegt. Naast hem zit Dominic Littlewood, een presentator met zijn eigen autorubriek in The Daily Telegraph. Hij weet wat Hill kan, maar toch wordt het hem bij deze testrit allemaal even te veel.

5. Zijwaarts met Swift

Verkleed als autoverkoper neemt stuntcoureur Russ Swift een radio-dj mee voor een item over de Toyota GT86. “Het is mijn laatste dag, dus het maakt me niets uit”, zegt de coureur. En de dj maar praten over de airconditioning…

Bonus: Gillen met Gorden deel 2

Na het eerste filmpje kreeg Jeff Gordon behoorlijk wat commentaar. Zo zou het in scene zijn gezet en was het allemaal nep. De grootste criticus was Travis Okulski, destijds redacteur bij Jalopnik. De wraak van Gordon was zoet.

https://www.youtube.com/watch?v=dRIgmKGDqFM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.