Stijn Kuster
Stijn Kuster Sjoerds Weetjes 3 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom Ferrari 16M pijnlijke F1-resultaten Ferrari blootlegt

De ware Formule 1-fans hebben er reikhalzend naar uitgekeken, maar dit weekeinde start eindelijk het nieuwe seizoen van de hoogste divisie in de wereldwijde autosport. En de liefhebbers niet alleen, ook de Formule 1-teams. Iedereen start weer op nul om een of beide titels in de wacht te slepen. Zo ook Ferrari, dat door de Scuderia Spider 16M jaar in, jaar uit aan de pijnlijke prestaties in de Formule 1 wordt herinnerd.

Ferrari is het meest succesvolle F1-team. De Italianen zijn er van meet af aan bij en wisten in de ruim 70 jaar de meeste race-overwinningen te boeken. Het team scoorde bovendien de meeste constructeurstitels en wist een recordaantal podium-finishes te scoren. Een machtig resultaat.

Weet Ferrari nieuwe overwinningen binnen te slepen?

De vraag is elk jaar of en hoeveel Ferrari aan nieuwe overwinningen, podiumplaatsen en pole positions boekt. En natuurlijk of de renstal uit Maranello ook de rijders- en/of constructeurstitel op zijn indrukwekkende palmares kan bijschrijven. In de afgelopen jaren lukte het Ferrari om de lijst te blijven aanvullen, al zijn de laatste rijderstitel en hoogste podiumtrede bij de constructeurs uitgebleven.

Sjoerds Weetjes, Ferrari Scuderia Spider 16M, F1
(Afbeelding: Autovisie)

Er is in de historie van Ferrari maar één model die de Italianen pijnlijk laat herinneren aan de op één na slechtste periode in de Formule 1. Tenminste, als het om de titel bij de rijders gaat. Ferrari wist in de afgelopen 16 jaar geen coureur wereldkampioen te maken. Het record staat op 21 jaar. En als het om de constructeurstitel gaat, is een record aanstaande, als het legendarische merk in zowel 2023 als 2024 niet de hoofdprijs pakt. Voor Ferrari is het nu 14 jaar geleden dat het de beste constructeur in de Formule 1 was. Het model dat dat pijnlijk duidelijk maakt is de Ferrari Scuderia Spider 16M.

(Afbeelding: Autovisie)

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd van Bilsen je alles over deze bijzondere limited edition. Hij werd in 2008 aangekondigd en was vervolgens in 2009 en 2010 leverbaar. Sjoerd legt je uit waarom de auto er is gekomen. Hij geeft aan waarom het een uitstekende timing was. Hij verklaart tevens de rol van het model. De ware Ferrari F1-liefhebber komt deze speciale editie niet graag tegen. Kijk snel op Autovisie.nl of via YouTube.

Dit Ferrari-modelletje kost net zoveel als een Mitsubishi Space Star

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.