Autovisie
Autovisie Video 14 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Opel Cascada was er een van een tweeling – Sjoerds Weetjes 238

Met de Astra Twintop combineerde Opel de Cabrio- en Coupé-variant van de generatie ervoor door het model een CoupéCabriolet-dak te geven. Maar toen de Duitse autobouwer jaren daarna startte met de ontwikkeling van diens vervanger koos het merk niet opnieuw voor een inklapbare hardtop. De Duitsers kozen voor een softtop, en niet zonder reden.

In deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur je uit waarom Opel voor een softtop voor de nieuwe ‘Astra Cabriolet’ koos. Hij verklaart tevens waarom dat een nieuwe naamgeving van het open model met zich meebracht. De Astra Twintop werd namelijk Cascada. Weet je waar de aanduiding Twintop voor staat? Wist je ook dat Sjoerd de toevoeging Twintop voor Opels cabriolets als eerste wereldwijd ontdekt had en hij het wereldkundig maakte. Over de Opel Cascada vertelt Sjoerd je een achtergrondverhaal.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie, te bekijken via Autovisie.nl, Telegraaf.nl en Youtube.com/Autovisie. In elke aflevering behandelt Sjoerd een specifiek model, zoals dit keer de Opel Cascada. Of hij vertelt je een ontwikkelings- of ontwerpverhaal, stelt de auto aan je voor of neemt een details onder de loep.

Eerdere afleveringen van Sjoerds Weetjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.