Ramon Mens
Ramon Mens Video 20 jun 2015
Leestijd: 3 minuten

Nationale Auto8Daagse knallend van start met Rob Kamphues

De derde Nationale Auto8Daagse is tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL geopend door Rob Kamphues. Dubbel nieuws, want het was niet alleen de start van de Auto8Daagse, maar ook de introductie van Kamphues als de nieuwe presentator van het tweede seizoen RTL Autovisie op RTL 7.

Kamphues opende de Nationale Auto8Daagse door met een spectaculair uitziende Radical SR3L het podium op te rijden, om vervolgens zichzelf te onthullen als nieuwe RTL Autovisie-presentator. Dat gebeurde tijdens de traditionele aftrap van de Auto8Daagse voor het publiek van Autovisie Cars & Coffee XXL. Ongeveer 1500 autoliefhebbers waren getuige van deze openingsact. Zij hadden zich in het goede gezelschap van ruim 400 exclusieve auto’s verzameld op het terrein van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam.

Test je kennis

Tijdens dit startevenement trad Rob Kamphues samen met RTL Autovisie co-host Werner Budding op als quizmaster van de Autovisie Kennisquiz, waarvan op locatie live de finale met acht finalisten werd gespeeld. Deze kennisquiz maakt tijdens het nieuwe seizoen van RTL Autovisie onderdeel uit van de show. Hierbij gaan Rob en Werner op zoek naar de grootste autokenner van Nederland. Ook veel nieuwe auto’s kregen een plek in de spotlights. Primeurs waren de nagelnieuwe Opel Astra, nog gehuld in zwart-witgeblokte fabriekscamouflage en de BMW X1. Ook te zien waren de nieuwste en de allereerste Renault Espace. Nog een ander legendarisch duo werd gevormd door de Peugeot 205 GTI en de Peugeot 208 GTI 30th Edition. Bovendien toonde Peugeot de danig opgefriste vernieuwde 208.

Acht dagen evenementen

Autovisie Cars & Coffee XXL was het eerste evenement van deze Auto8Daagse, waarbij in het weekend van 20/21 juni maar liefst drie evenementen plaatsvinden door heel Nederland. Op en rond vliegveld Teuge bij Apeldoorn vindt Wings, Wheels and Goggles, een rally van klassieke auto’s en vliegtuigen plaats, terwijl op zondag tienduizenden mensen de Nationale Oldtimerdag in Lelystad zullen bezoeken. Het tweede weekend van de Auto8Daagse zal op zaterdag 27 juli de eerste Vredestein Rally powered by Autovisie plaatsvinden voor zowel nieuwe als klassieke auto’s. De Nationale Auto8Daagse finisht op zondag 28 juni op het circuit van Zandvoort tijdens Italia a Zandvoort, waar ook Max Verstappen demonstratieronden zal rijden in zijn Toro Rosso. Autovisie-lezers hebben daar een exclusieve meet and greet met onze nationale Formule 1-held. Autovisie organiseert op dit Italiaanse autofestijn een concours d’ élégance, waar een deskundige jury de mooiste auto’s van het evenement zal selecteren.

Over de Nationale Auto8Daagse

Autovisie organiseert al voor de derde keer deze automobiele feestweek waarin elke dag een thema rondom de auto aan bod komt op de speciale Auto8Daagse pagina’s in De Telegraaf, de sites en in het magazine Autovisie. Thema’s zijn onder andere ‘veiligheid’ en ‘economy ‘, waarover ook de Nationale Auto8Daagse enquête dit jaar gehouden is. Er zijn acht evenementen tijdens deze 8 dagen. Op www.auto8daagse.nl staan alle acties en evenementen beschreven.

Over RTL Autovisie

De spraakmakende autotalkshow RTL Autovisie gaat 21 augustus van start met Rob Kamphues als presentator. Autovisie-journalist Werner Budding zat ook gedurende de eerste succesvolle reeks al aan tafel. Dit seizoen zal bestaan uit een dubbel aantal afleveringen, zestien in totaal en is elke vrijdagavond te zien op RTL 7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.