Autovisie
Autovisie Video 9 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Generatiekloof: Mercedes 190E 2.5-16 EVO II ontmoet AMG C 63 DTM

Even wat vitamine AMG op de vroege morgen kan nooit kwaad. Want de heren en dames uit Affalterbach hebben voor deze video twee uitersten bij elkaar verzameld: een Mercedes-Benz 190E 2.5-16 EVO II en een Mercedes-AMG C 63 DTM.

Het equivalent van een Atari 2600 en een Sony PlayStation 4 Pro dus, want wat is die EVO II nog heerlijk simpel. Voormalig DTM-coureur Karl Wendlinger zegt het al: “Hij is gewoon gebaseerd op de straatlegale 190E en heeft op het stuur alleen de drie hoogstnodige knoppen.”

“Van een stuurwiel – met de nadruk op wiel – is geen sprake meer”

Maro Engel, nu in de DTM actief, laat daarentegen zien dat zijn C 63 DTM juist helemaal niets met de C 63-straatauto te maken heeft. De deuren (van koolstofvezel ongetwijfeld) kun je bij wijze van spreken met een pink optillen en van een stuurwiel – met de nadruk op wiel – is geen sprake meer.

LEES OOK: AUDI MOTORSPORT-BAAS TEGEN DTM-RIJDER – ‘RAM ZE VAN DE BAAN!’

Welke van de twee doet die vierklepper in onze borst het hardst kloppen? Wij gaan zonder enige twijfel voor de Modern Talking-charme van de oude EVO. Maar het is natuurlijk aan jullie? Roept u maar! De 190? Of toch de C 63?

Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1 debuteert naast DTM-racer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.