Autovisie
Autovisie Video 13 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Hè, hè, Honda levert eindelijk eerste Europese NSX af

Honda heeft de allereerste Europese NSX aan een klant afgeleverd, meldt het merk. En dat werd tijd ook. Het is inmiddels al bijna tien jaar geleden dat de huidige NSX werd aangekondigd.

First European NSX delivered to Honda ambassador Claude Sage

Claude Sage, voormalig directeur van Honda Zwitserland, kreeg in Monaco de sleutels van zijn knalrode NSX. Want daar levert Honda de auto wel. In Nederland, België en Luxemburg wordt de NSX officieel niet verkocht, waardoor potentiële kopers naar Duitsland of Frankrijk moeten. In totaal zijn er in heel Europa acht NSX-dealers aangewezen, waarvan drie in Duitsland, twee in Frankrijk en één in het Verenigd Koninkrijk.

“In Nederland, België en Luxemburg wordt de NSX officieel niet verkocht”

Honda bouwt per jaar slechts 1500 NSX’en. Het gros daarvan vindt een eigenaar in de Verenigde Staten (waar de auto ook wordt gebouwd). Honda verwacht dat er in Nederland geen markt is voor de NSX en heeft dus ook geen prijs bekendgemaakt. Zonder belastingen kost de hybride sportwagen 185.000 euro en daar zou in ons land nog BPM en BTW overheen komen.

LEES OOK: WEGDROMEN BIJ EEN GEBRUIKTE HONDA NSX

De NSX koppelt een 3,6 liter twinturbo V6 aan drie elektromotoren en produceert in totaal 581 pk en 664 Nm. Hij haalt een top van 308 km/h en accelereert in 2,9 seconden van stilstand naar 100 km/h. Erg licht is de NSX niet. Hij legt, vooral dankzij zijn hybride aandrijflijn, 1725 kilogram in de schaal. Ter vergelijking: een McLaren 570S weegt 1320 kg en een Porsche 911 Turbo S 1575 kg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.